YÖK Atlas Tercih Robotu Güncellendi: 2020 YKS Kontenjanları Eklendi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucu açıklandı ve tercihler için kılavuz yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından YÖK bir duyuru yayımladı. Az önce yayımlanan duyuruda YÖK Atlas Tercih robotunun güncellendiği ve 2020 yılı kontenjan bilgilerinin sisteme eklendiğine yer verildi.

YÖK Atlas Tercih Robotu Güncellendi: 2020 YKS Kontenjanları Eklendi

Son dakika : YÖK Atlas tercih robotu güncellendi.

Son dakika haberi. Yükseköğretim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada YÖK Atlas tercih robotunun güncellendiğine ve 2020 yılı kontenjan bilgilerinin girildiğine yer verildi. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

1- 2020-YKS tercih sürecinin bilimsel düzeyde ilerlemesi ve öğrencilerimizin daha bilinçli tercih yapması amacıyla, “Yükseköğretim Program Atlası”nı (YÖK Atlas) bu tercih döneminde de güncel hali ile öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. https://

2- YÖK Atlas’a, tercih yapacak öğrencilerimiz için çok faydalı olacağını düşündüğümüz “Üniversitelerimiz" adlı yeni bir modül de ekledik. Öğrenci dostu Yeni YÖK olarak, üniversite adaylarımıza rehberlik etmeye devam edeceğiz.

YÖK Atlas tarafından yayımlanan duyuruda tercih robotu hakkında şu ifadelere yer verildi:

Üniversitelerimiz “Üniversitelerimiz” modülüyle seçeceğiniz üniversite hakkında bilgi almak artık çok kolay... Üniversitelerimiz Modülünde, Türkiye’deki her bir üniversitenin öğrenci ve öğretim elamanı sayılarının yanında kuruluş yılı, resmi web sitesi, sosyal medya linkleri, iletişim bilgileri, spor tesisleri, spor takımları, öğrenci toplulukları, yurt kapasitesi, laboratuvar sayıları ve yüzölçümleri bilgilerine erişebileceksiniz.

YÖK Lisans Atlası ... Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detay parmaklarınızın ucunda... 2016 ve 2017 ÖSYS ile 2018 ve 2019 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarının (fakülte/yüksekokul) detayları burada yer almaktadır.

YÖK Önlisans Atlası... Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları; programda görevli öğretim üyeleri, geçmiş yıllarda verilen mezun sayısı, yatay geçiş trafiği ve benzeri pek çok detaya tek bir “tık” ile ulaşın..... 2016 ve 2017 ÖSYS ile 2018 ve 2019 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan önlisans programlarının (meslek yüksekokulu) detayları burada yer almaktadır.

TYT-AYT Net Sihirbazı... Hedefinizdeki meslek ve üniversiteye geçen sene yerleşenlerin YKS'deki başarısını görmek ve sizi hedefe ulaştıracak en doğru verilere ulaşmak artık çok kolay. .....2019 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları yerleşen son kişinin Netleri burada yer almaktadır.

YÖK Mezun Başarı Atlası ... 2020 Tercih Kılavuzu’nda yer alan lisans programlarından mezun olanların merkezi uzmanlık sınavlarında gösterdikleri başarıyı görün değerlendirin. Sadece girdi değil, çıktı kalitesini de sınayın… Mezunların KPSS-1, KPSS-2, TUS-TT1, TUS-TT2, TUS-KTP, DUS, AB-AYB sınav başarılarını değerlendirebilirsiniz.

YÖK Lisans Tercih Sihirbazı ... 2020 YKS ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son 3 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Bilgiler 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan derlenmiş olup, nihai kontrollerinizi ÖSYM'nin internet sitesindeki 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan yapmanız uygun olacaktır.
YÖK ÖnLisans Tercih Sihirbazı 
2020 YKS ile öğrenci alan önlisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Bilgiler 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan derlenmiş olup, nihai kontrollerinizi ÖSYM'nin internet sitesindeki 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan yapmanız uygun olacaktır.
2018 YKS Meslek Tercihleri Raporu 
Üniversite adaylarının meslek seçimine ışık tutacak tercih istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

2019 YKS'de mesleklerin tercih edilme istatistiklerini inceleyerek hangi mesleklerin daha çok tercih edildiğini değerlendirebilirsiniz.

Tercih Listem 
YKS tercihlerinize ışık tutacak tercih listenizi buradan oluşturabilirsiniz.

Adaylar üniversite ve program seçimlerini yaparak tercih listelerini oluşturabilirler. Tercih listelerindeki programları sıralayabilir, koşul ve diğer bilgilerini görerek kendi durumlarını değerlendirebilirler.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas tercih robotu linki aşağıdadır.

https://yokatlas.yok.gov.tr/

Linke tıkladıktan sonra açılan ekranda sol kısımda bulunan lisans ön lisans kısımlarına girin. Daha sonra bölüm ya da üniversite tercihi yaparak kontenjanlara göz atabilirsiniz.

TERCİHLER 6 AĞUSTOS TARİHİNDE BAŞLIYOR

2020 yılı YKS tercihleri 6 Ağutos 2020 günü başlayacak. 

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

YKS tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuzu şu şekilde:

2020-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

 Tablo-3
 Tablo-4

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA