2020 YKS Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Başladı! AYT Kaç Dakika Sürecek, Saat Kaçta Sona Erecek?

2020 YKS 2. Oturumu için sınav heyecanı saat 10.15 itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci ve velisinin uzun süredir heyecanla beklediği YKS'nin ikinci oturumu 180 dakika sürecek.

2020 YKS Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Başladı! AYT Kaç Dakika Sürecek, Saat Kaçta Sona Erecek?

2020 Yükseköğretim Kurumları (YKS) 2. Oturumu olan AYT için heyecanlı bekleyişte sona gelindi. Milyonlarca öğrenci ve velisinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin önüne en fazla bir yakınıyla gelen adaylar , koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak sınav salonlarına alındılar. Sınav salonlarına girişte adaylara maske, dezenfektan temini yapılırken, saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına hiç bir aday alınmadı. Saat 10.15'te başlayan 2020 YKS AYT oturumu 180 dakika sürecek. 

Sınav Oturumları Nelerdir? 

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunludur (2019-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2020-TYT’ye girmeden YKS’nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.).
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlıdır.
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): İsteğe bağlıdır. 

Alan yeterlilik testinde adaylar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 12 testleri, Matematik Testi ve Fen Bilimleri testleri için ter dökecekler.