2019 YKS Başvurusu Sona Eriyor (Anlaşmalı Bankalar ve Sınav Tarihi)

2019 YKS başvurusu sona eriyor. Üniversiteye giriş sınavı için başvurular bugün sona eriyor. Peki sınav ücreti hangi bankalara yatırılacak? Sınav ne zaman? İşte detaylar.

2019 YKS Başvurusu Sona Eriyor (Anlaşmalı Bankalar ve Sınav Tarihi)

YKS başvurusu için son saatler !

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2019 yılı Üniversitelere giriş sınavı başvurusu için son saatlere girildi. Polis, subay ve astsubay alımı ile üniversitelere giriş yapmak isteyen adaylar için son başvurular bugün. 

ÖN BAŞVURU

ÖSYM internet sayfası ais.osym.gov.tr adresinden alınacak ön başvurular bugün sona eriyor. Saat 23,59 'a kadar alınacak başvuru için adayların müracaatını yapması gerekmektedir. Başvurunun yapılmasının ardından adaylar başvuru ücretini 7 Mart 23,59 'a kadar anlaşmalı bankalara yatıracak. 

BİLGİLERİNİZ VE FOTOĞRAFLARINIZ GÜNCEL DEĞİLSE

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde bilgilerniz güncel değilse bir okula gitmeniz ve başvurunuzu bu şekilde yapmanız gerekmektedir. Mesai saatleri içinde bir liseye giderek başvuruuzu yapabilirsiniz.

BAŞVURU ÜCRET

Toplamda TYT-AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum şeklinde yapılacak YKS 'de adaylar, başvuru yaptığı oturum sayısı kadar başvuru ücreti ödeyecek. Her bir oturum için adaylar 50 'şer TL ödeme yapacak. 

Anlaşmalı bankalar şu şekilde;

2019 PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların TYT 'ye müracaat etmesi gerekmektedir.

MSÜ astsubay alımına başvuracak adayların TYT, subay alımına başvuru yapacak adayların TYT-AYT-YDT 'ye başvuru yapması gerekmektedir.

SINAV NE ZAMAN?

TYT 15 Haziran günü saat 10,15 'te, AYT 16 Haziran günü saat 10,15 'te , YDT ise 16 Haziran günü saat 15,45 'te yapılacak.

TÜM POLİS-SUBAY-ASTSUBAY ALIMLARINDAN, YKS SINAV SÜRECİNDEN, SINAV SONUÇLARINDAN VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN