1 Sene Daha Beklememek İçin YKS Tercihi Yapacaklar Dikkat: İşte DGS Detayı

2020 YKS tercihleri için geri sayım devam ediyor. Sınav için bekleyiş devam ederken birçok aday, hayal ettiği puanı alamadı. İstediği bölüm için puanı alamayan öğrenciler , ne yapacaklarını araştırmaya başladı. İşte o öğrenciler için DGS detayı.

1 Sene Daha Beklememek İçin YKS Tercihi Yapacaklar Dikkat: İşte DGS Detayı

YKS tercihi yapacaklar için önemlil uyarı.

2020 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınav sonucunun açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayımlandı ve adaylar tercihlerini değerlendirmeye başladı.

TERCİHLER BAŞLIYOR

Geçtiğimiz gün yayımlanan 2020 YKS tercih kılavuzunda adayların tercihlerini 6 Ağustos gününden itibaren yapacağına yer verildi. Tercihler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 'nın Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılabilecek.

TERCİH HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

YKS 'den geçerli bir puan alan adaylar , kılavuzun yayımlanmasının ardından hangi bölümleri, hangi üniversiteleri tercih edeceklerini araştırmaya başladı. Tercih kılavuzu için TIKLAYIN . Tercih robotu için  TIKLAYIN

PANDEMİ GÖLGESİNDE YKS YAPILDI

Koronavirüs salgınından önce sınavın Haziran sonunda yapılacağı açıklanmış, ancak coronavirüs tehlikesi nedeniyle sınav Temmuz 'a ertelenmişti. İkinci dalga tehlikesi nedeniyle sınav daha sonra yeniden Haziran ayına alındı 

Sınav tarihlerinde yapılan değişiklik, coronavirüs etkisi öğrencilerin sınava tam hazırlanamamasına neden oldu. Bu nedenle birçok öğrenci , istedikleri puanı alamadı.

HAYAL ETTTİĞİ  PUANI ALAMAYANLAR DİKKAT

YKS 'de hayal ettiği puanı alamayan öğrenciler , ya başka bir bölüm seçecek ya da bir sene daha hazırlanacak. Biz de bu yazımızı öğrencilere yardımcı olması için kaleme aldık.

Hayal ettiğiniz lisans bölümü gelmediyse ve tercih yapacaksanız , DGS ile o bölüme geçiş yapılabilecek bölümleri tercih edebilirsiniz.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı 'na 2 yıllık böllüm mezunları katılır. DGS 'de alınan puanla öğrenciler yeniden tercih yapar ve bitirdiği bölüme yakın olan lians bölümleri tercih edebilir. Lisans bölüme geçiş yapanlar ön lisansta gördüğü dersleri görmeyecek ve kalan dersleri görüp okulu bitirebilir ve lisans mezunu olabilir.

HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ VAR?

DGS 'ye giren öğrenciler , aldığı puanla lisans bölümleri tercih edebilecek. Ancak burada bitirilen bölüm önemlidir. Mesela ön lisans bilgisayar bitiren bir aday, DGS ile Bilgisayar , Yazılım Mühendisliğine geçiş yapabilir. 

Ya da çocuk gelişimi okuyan bir aday, DGS ile Okul öncesi öğretmenliğe geçiş yapabilir. 

DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler için tıklayın

YKS TERCİHLERİ

YKS tercih ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN