Yüzerek Rize'den Trabzon'a Giden Danayı Ünlü Sanatçı Aldı

Kurban Bayramı 'nın ilk günü sahiplerinin elinden kaçan ve yüzerek Rize 'den Trabzon 'a giden dana ünlü sanaçı tarafından satın alındı.

Yüzerek Rize'den Trabzon'a Giden Danayı Ünlü Sanatçı Aldı

Rize'den kaçan ve yüzerek Trabzon'a gelen danayı Haluk Levent satın aldı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Erzurumlu besici Metin Yalçın, bir açıklama yaptı ve bayramın ilk gününde satılmasının ardından dananın ellerinden kaçıp denize düştüğünü söyledi. Dana bayramın dördüncü günü ortaya çıktı. Trabzon 'un Sürmeye İlçesi 'nde balıkçıların denizde yüzerken gördüğü dana, Sahil güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kıyıya çıkartıldı.

Aramaları sonucu danayı bulamadıklarını ve daha sonra memleketine döndüğünü söyleyen Yalçın, "Bayramın son günü Trabzon'un Sürmene ilçesinde dananın bulunduğu haberini aldık. Sahil güvenlik ve arkadaşlarımın desteğiyle danayı Trabzon'daki bir çiftliğe aldırmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Bu haber Türkyie genelinde çok ses getirdi. Daha sonra Yalçın, danayı Haluk Levent 'in almak istediğini söyledi ve şu ifadeleri kulllandı:

"Dananın denizde 4 gün geçirmesine çok şaşırdım. Hayretler içinde kaldım. Kurban Bayramı'nda 10 bin liraya sattığım danayı almak için beni aradılar. Ancak kurbanlık dana kaçtığı için satın alan kişi başka bir hayvan almak zorunda kaldı.10 bin liraya sattığım kurbanın hemen hemen 3 katı fiyat vermeye başladılar. Hatta birkaç ünlü sanatçı da aradı. Hayranı olduğum Haluk Levent aradı daha önce muhabbettim yoktu ve onu duyunca dedim 'dana senindir'. Fiyat olayına girmedim o bir rakam söyledi ve danayı verdik. O da bakımını ya bize yaptıracak ya da başka bir yerde bakacak."

Haluk Levent ise şu ifadeleri kullandı:

Rize'den denize atlayıp 3 gün yüzerek Trabzon'dan çıkan Dana'yı satın aldık. Yarın İzmir Kemalpaşa Çiftlik Hayvanlarının barınağına gönderme kararı aldık

Kamubulteni.com | Ankara