Sokak Hayvanlarını Besleyen Kadına Taşla Saldırdılar

İşyerinin önünde sokak hayvanlarına yemek ve su veren kadın, bir aparman sakininin taşlı saldırısına maruz kaldı.

Sokak Hayvanlarını Besleyen Kadına Taşla Saldırdılar

Balıkesir 'de feci bir olay meydana geldi.

Önceki gün akşam 20.00 sularında meydana gelen feci olayda, Balıkesir 'in merkez Altıeylül İlçesi 'nde bulunan Gündoğan Mahallesi Atay Caddesi üzerinde, Balıkesir Hayvanseverler Derneği üyesi Zübeyde Hazar isimli vatandaş saldırıya uğradı. Hazar, işyerinin bahçesinde sokak hayvanlarına yemek ve su veriyordu. Kadın, hayvanları beslerken, yan apartmanda bulunan bir komşusu ona tepki gösterdi.

Sokak hayvanlarını beslediği için tüm hayvanların apartman önünde toplandığını söyleyen T.Ç. isimli kadın, ona hakaret etmeye başladı ve tokat atarak yerden aldığı taşla saldırmaya başladı. Taşla Zübeyde Hazar 'ın kafasına vuran kadın onu yaraladı. Çevredekilerin ambulans çağırması üzerine Hazar, Balıkesir Şehir Hastanesine kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Tetkikler yapıldı ve Zübeyde Hazar, şehir hastanesinde tedavi altına alındı. Yıllardır işyerinin önünde sokak köpek ile kedilerini beslediğini söyleyen Hazar, saldırı ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de bu kadın beni tehdit etti, işyerinde köpeklere baktığım için. Kadın ve komşum diye sessiz kaldım. Gerekli yasal işlemleri yapmadım. İşyerimizde beslediğimiz köpekleri zaten bağlı tutuyorum. Olay yaşanmadan önce köpeklerimi gezdirerek geri geldim. Hepsi evcil ve insancıl canlılar. Önce komşumuzun kocası olduğunu öğrendiğim adam köpekleri orada besleyip gezdiremeyeceğimi söyledi. Ben de köpeklerin zarar vermediğini ve kimseye saldırmayacağını söyledim. Bunun üzerine eşi neden köpekleri gezdirip beslediğimi sordu. Bağırmaya başladı. Köpeklerin çocuklara saldırdığını söyledi. 'Yıllardır köpek bakıyorum, baktığım hiçbir köpek çocuklara saldırmaz' dedim. Hepsinin karnesi olduğunu ve aşılarının yapıldığını söyledim. Bundan sonra kadına rahatsız oluyorlarsa başka bir yerde gezdirebileceğimi söyledim. Kadın önce taş alıp köpeklere atmaya başladı. Ama hırsını alamayan kadın inanılmaz küfürlerle, telaffuz edemem, üzerime gelerek önce bana tokat attı. Vurunca ben de koruma amaçlı elimle kendisini ittirdim. Kadının elinde kocaman bir taş varmış, geldi kafama attı mı, vurdu mu hatırlamıyorum. Her yerim kan içersindeydi. Sonra da oradan uzaklaştı. Kendisinden şikâyetçiyim. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın."

Kamubulteni.com | Ankara