Öz Babasını 50 Bıçak Darbesiyle Öldürmüştü: Acı Çekmesini İstedim

Kayseri'de , 23 yaşındaki Furkan Değirmenci, babası Hamze Değirmenci'yi (52) , annesine küfür edip dövdüğü gerekçesiyle 50 bıçak darbesiyle öldürdü.

Öz Babasını 50 Bıçak Darbesiyle Öldürmüştü: Acı Çekmesini İstedim

Baba cinayeti sanığı Değirmenci, ilk ifadesinde babasını 50 defa bıçakladığını, kasıtlı olarak hemen öldürmediğini, acı çekerek ölmesini istediğini söyledi. Olay, Ocak ayında merkez Kocasinan İlçesi'nde meydana gelmişti.

ÖNCE YUMRUK, SONRA BIÇAK DARBELERİ

Eve gelen işçi emeklisi Hamza Değirmenci, 25 senelik eşi Nebahat Değirmenci'den çay demlemesini istedi. İddialara göre, eşinden olumsuz yanıt alan Değirmenci, yaşlı kadını saçından sürükleyip, mutfağa sokmaya çalıştı. Bu esnada araya çiftin asansör tamircisi olduğu öğrenilen oğlu Furkan Değirmenci girdi. Baba ile oğul arasındaki tartışma giderek büyüdü. Babasına saldıran Furkan Değirmenci, önce yumruk attı daha sonra da mutfaktaki ekmek bıçağıyla yaşlı adamı bıçaklamaya başladı. Babasının hayatını kaybettiğini gören Değirmenci, daha sonra emniyete giderek teslim oldu. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık ve avukatı ile annesi Nebahat Değirmenci katıldı.

"Acı Çekerek Ölmesini İstedim, Darbelerim Öldürücü Değildi"

Değirmenci, savcılık ve mahkemede verdiği ifadesinde olayla ilgili, "Annem bu duruma üzüldü, ağladı. Ben de annemi komşuya gönderdim. Babama yumruk attım. Daha sonra evin mutfak kısmında bıçağı elime alarak babamın yanına tekrar geldim. Yaklaşık olarak tahminen 50 kez babamı bıçakladım. Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim, bu nedenle bıçak darbelerim öldürücü değildi. Pişman değilim" şeklinde konuştu.

SANIĞIN AVUKATI : "MÜVEKKİLİM HUNTİNGTON HASTASI"

Sanığın avukatı Cem Kaya, Adli Tıp kurumundan sanığın ceza ehliyetinin tam olduğuna dair gelen rapora tepki göstererek, şahsın hasta olduğunu belirtti ve "Sanık müvekkilimin hastalığı dünyada ve ülkemizde çok nadir görülen Huntington hastalığıdır. Nöro-dejeneratif, yani nöronların yapısını bozan ve bu sebeple kas koordinasyonunun yitirilmesine, algısal becerilerin kaybına ve zihinsel erken yaşlanmaya sebep olur. Adli Tıp Raporu'na imza atan uzmanların hepsi ruh ve sinir hastalığı branşıdır. Sanığı bir de nöroloji uzmanının incelemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

DURUŞMA 19 KASIM'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ara karar vererek sanığın tutukluluk halinin devamına, İstanbul 4'üncü İhtisas Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 19 Kasım'a erteledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA