Mardin'de Bölücü Teröristlere Şok Baskın! 36 Gözaltı

Mardin'de bölücü terör örgbütü mensupları ile irtibat ve iltisak halinde olduğu tespit edilen 36 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mardin'de Bölücü Teröristlere Şok Baskın! 36 Gözaltı

Mardin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 26 Kasım'da Mardin İl Jandarma ve Mardin İl Emniyet ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda bölücü terör örgütü ile irtibat ve iltisakı olduğu belirtilen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Dargeçit, Nusaybin, Ömerli, Kızıltepe, Derik, Mazıdağı , Midyat , Artuklu ve Savur ilçelerindeki 34 farklı adrese yapılan eş zaman operasyonda bölücü teröristlerle ilişkisi tespit edilen 36 şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara ait evlerde yapılan aramalarda çok sayıda terör örgütüne ait döküman, cd, ajanda, 3 adet ruhsatsız av tüfeği , elektrınik cihaz ve simkart ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, "Olayla ilgili Cumhuriyet Savcının talimatı ile ele geçirilen 23 kartuş dijital materyaller ve malzemeler muhafaza altına alınmış, ayrıca EYP düzeneği imha edilmiş ve yakalanan 36 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir." ifadelerinin de yer aldığı görüldü.