Z Kuşağına Yakından Bakış!

 Bazıları geleceğin gençlerde olduğunu söylerek Z kuşağında umutlu olduklarını belirtiyor. Kimi ise Z kuşağının ileride çok vahim bir durumda olacağını, sağlıktan, ekonomiye, eğitime kadar bu kuşağın toplumu olumsuz yönde etkileyeceğini söylüyor.

Z Kuşağına Yakından Bakış!

 Peki kimdir bu Z kuşağı? Sürekli gündemi meşgul eden, insanların anlamakta zorlandığı, kuşak çatışmasının en fazla yaşandığı bir kuşak olan bu kuşak neymiş gelin bir bakalım. Z kuşağının yaş aralığı 1990'ların sonunda 2000'lerin başında doğmuş kişiler için kullanılıyor. Milenyum çocukları olarak adlandırılan bu kuşağa kimisi çok hızlı düşünüp çok hızlı karar verdikleri için çok zeki gözüyle bakıyor. Özgür ve bağımsız yaşama istekleri de bir önceki Y kuşağına göre oldukça fazla. Aile kültüründen ziyade bağımsız bir yaşam arzusu var. Bu kuşak birşeye bağlı değil özgür yaşamayı seviyor. Bu yüzden aile kültürünün verdiği toplumsal baskıları kabul etmiyor. Bu özelliğe ile kültürel özelliklerden bir hayli uzakta gözüküyor. Toplumun tepkisini de hep bu yönde çekiyor. 

 Z kuşağı paradan çok mutluluğu önemsiyor. Eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak onlar için hayatın tek kıstası. Bu da insanlardan tedirginlik hissi yaratıyor. Zira Z kuşağının geleceğin doktorlar ve eğitmenleri olacak olması pek gerçeğe yakın durmuyor. Sonunda Z kuşağı da gidecek diğer bir kuşak gelecek ve o kuşağın bu kuşaktan daha kötü olma ihtimali de insanların tedirginliklerini artırıyor. Her halükarda toplumun bu yeni kuşaklardan pek de memnun olmayacağı gözüküyor.