Yumurta kabuklarını muz gibi soymanın formülü! Meğer hep boşa uğraşıyormuşuz

Haşlanmış yumurtayı soyarken bu yöntemi deneyin. Yumurta kabuklarını muz gibi soymanın formülü haberimizde..

Yumurta kabuklarını muz gibi soymanın formülü! Meğer hep boşa uğraşıyormuşuz

Kahvaltının olmazsa olmazı haşlanmış yumurtadır. Yumurta doyurucudur, besleyicidir ve insan sağlığına oldukça faydalıdır. Yumurta özellikle spor beslenmesi olarak bilinir ve öğrenciler tarafından sıklıkla tüketilir. Bu harika zihin güçlendirici yiyeceğin sorunu, pişirildikten sonra pul pul dökülmesidir. Bazı insanlar haşlanmış yumurtayı soyduklarında sinirlenirler. Bunun nedeniyse kabuğun zardan ayrılmamasıdır. Ancak bugüne kadar bilmediğimiz basit bir yöntemle yumurta kabuğu parçalanmadan çıkarılabiliyor.

Kaynar suya ekleyin! Kabuk parçalanmadan soyulabilir..

Yumurta kabuklarını muz gibi soymanın formülü

Seyyar satıcı Ahmet Murat Şef, yumurtanın nasıl soyulacağını anlattı. Ahmet Şef, yumurtanın dibine toplu iğne ya da başka bir iğne yardımıyla küçük bir delik açılmasını öneriyor. Daha sonra yumurtaları pişirmek için hazırlanan kaynar suya bol miktarda tuz eklemeniz gerekir. Daha sonra yumurtaları suya ekleyin ve istediğiniz kadar pişirin. Yumurtayı kısık ateşte pişirirseniz yumurta kabuğu yaprak gibi soyulur.

"Karbonat yöntemi"

Yumurtaları soymak için şoklama yöntemini de kullanabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı sudan çıkarıp soğuk suya koymak yumurtayı şok edecek ve soyulmasını kolaylaştıracaktır. Yumurtaları haşladığınız suya bir tutam tuz ya da karbonat ekleyin. Bu yöntemi kullanarak yumurta kabuğunu kolayca soyabilirsiniz.

Yumurtanın birkaç yerinden çatlamasını sağlamak için çalışma yüzeyinize hafifçe vurun, ardından bir yandan diğer yana döndürmek için avucunuzla hafifçe bastırın. Bu işlemden sonra yumurtaların soyulması çok daha kolay olacaktır.