Yiyen hemen tarifini soracak! Ceviz ve fındık dolu kurabiye tarifi

Evinizde cevizli ve fındıklı kurabiyelerden yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Bu tarif kurabiyelerin bayatlamasını önleyecek ipuçlarıyla dolu. İşte, cevizli ve fındıklı kurabiyenin nasıl kolay yapıldığına dair bazı ipuçları..

Yiyen hemen tarifini soracak! Ceviz ve fındık dolu kurabiye tarifi

Ceviz ve fındığın muhteşem uyumunun keyfini çıkarabileceğiniz, çay saatlerinin vazgeçilmezi bir kurabiye tarifi hazırladık. Ağzınızda eriyen kurabiyeler oluşturmak için pudra şekeri, tereyağı ve yağı mükemmel şekilde karıştırın. Mükemmel sonuçlu kurabiyeler yapmanın sırrını bilmek istiyorsanız haberimizin detayında mutlaka göz atın..

Cevizli ve fındıklı kurabiye tarifiyle hazırladığınız ikramlıklarınızı pişirmenin püf noktalarını öğrendikten sonra harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

200 gram tereyağı

50 gr pudra şekeri

1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta sarısı

2 kaşık sirke

400 gr un

Kabartma tozu

½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık

Bir çay bardağı kuru üzüm

Yumurta akı

Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Hazırlanışı:

Hamuru yoğurduğunuz kaseye tereyağını, pudra şekerini, yağı, yumurta sarısını, sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozunu da ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.

Kuru üzüm, ceviz ve fındığı kulak memesi hamurunun içine dökün ve hamurla iyice karıştırın. Bu adım tamamlandıktan sonra hamuru çalışma yüzeyinize yerleştirin ve yaklaşık 1 cm kalınlığa kadar açın.

Açtığınız hamurun üstüne yumurta beyazını sürün ve üzerine kalan fındık ve cevizi serpin. Daha sonra dilimleri istediğiniz gibi şekillendirmek için bir rulet veya bıçak kullanın.

Hamur disklerinin birbirine yapışmasını önlemek için, hamur disklerini yağlı kağıtla kaplı bir fırın tepsisine tek tek yerleştirin.

Kurabiye tepsisini önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyun ve 15 dakika pişirin.

Kurabiyeleri soğutulmuş olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Cevizli ve fındıklı kurabiyenin tarifiyle mutfakta harika işler yapabilirsiniz. Bu kurabiyeler uzun süre taze kalır ve herkesi büyüleyecek bir tada sahiptir, bu da onları özel günler için veya günlük atıştırmalık olarak mükemmel kılar.