Yayınlanan güncel Meteoroloji raporunda uyarılar art arda geldi

Meteorolojiden gelen güncel raporda soğuk hava dalgası ve kuvvetli yağışın geldiği belirtildi. Yurt geneli için "kuvvetli rüzgar" ve "sağanak yağış" uyarısı yapılırken havaların 2 gün boyunca böyle süreceği belirtildi.

Yayınlanan güncel Meteoroloji raporunda uyarılar art arda geldi

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklaması Meteoroloji tarafından yapıldı. Kuvvetli rüzgârın geleceğinin haber eden Meteoroloji art arda açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki 2 gün boyunca havaların soğuk, yağışlı ve rüzgârlı geçeceği belirtildi. Hava sıcaklarında ani düşüşlerin yaşanacağı belirtilirken, Uzmanlar Türkiye için kar yağışının başlayacağı tarihi açıkladı .Hava durumunda yaşanacak değişiklikler  MGM'nin hava durumu haritasında gösterildi.

Ülke genelinde sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Niğde, Kayseri, Artvin, Muş, Bitlis, Van, Diyarbakır ve Siirt çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Sert rüzgarların etkili olacağı yurt genelinde rüzgarlar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor. 


Meteoroloji tarafından kuvvetli rüzgar uyarısı

Yurt genelinde etkili olacak olan rüzgarın özellikle Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Hava sıcaklıklarının perşembe ve cuma günü 2-3 derece azalacağı ve hafta sonu tekrar ısınarak normal seyrine döneceği belirtildi.