Vekaletle Kurban Kesim Bedeli Açıklandı!

Kızılay Kurban Bayramı öncesinde vekaletle kurban kesim bedelini duyurdu. Bu sene için Kızılay vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 2 bin 475 TL , yurt dışında ise bin 475 TL olarak belirlediğini duyurdu.

Vekaletle Kurban Kesim Bedeli Açıklandı!

Kızılay Vekaletle Kurban Kesim Bedelini açıkladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kızılay bu sene uygulanacak olan vekaletle kurban kesim bedellerini duyurdu. Kızılay, bu sene için vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 2 bin 475 TL , yurt dışında ise bin 475 TL olarak belirlediğini duyurdu. 

4 milyon ihtiyaç sahibine ulaşılacak

Konuyla ilgil olarak açıklamay yapan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bu sene için hazırlıklarını tamamladıklarını, 2022 yılı kurban bayramı için  yurt içinde 42 bin, yurt dışında 100 bin hisse olmak üzere hisse kesimi planladıklarını açıkladı. Yılmaz, ayrıca Türkiye dışında toplamda 21 ülkede organizasyon yapılacağını, ulaşılacak ihtiyaç sahibi kişi sayısının ise 4 milyon olacağını sözlerine ekledi. 

Yurt içinde 2 bin 475 TL , yurt dışında ise bin 475 TL

Açıklamasını sürdüren Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "2022 yılı için kurban bedelimizi açıklamış oluyoruz. Yurt içi 2 bin 475 lira, yurt dışı için bin 475 lira olarak kurban bedellerimiz belirlenmiş oldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da kurban bağışında bulunabilir. Onlar döviz cinsinden ödemek istiyorlarsa Türkiye'de 165 euro ya da 175 dolar. Yurt dışında kestirmek istiyorlarsa 100 euro ya da 110 dolar karşılığında vekaletlerini vermek mümkün" ifadelerini kullandı.