Un helvasını lezzet şölenine çeviren tüyo! Helvacıların sırrı ortaya çıktı

Un helvasının lezzetini daha fazla arttıran bu pişirme tekniğini kullanarak misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek leziz tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Un helvasını lezzet şölenine çeviren tüyo! Helvacıların sırrı ortaya çıktı

45 yıllık tecrübeye sahip helva ustası Ali Erdem Ramazan, un helvasına dair lezzet püf noktalarını paylaşıyor. Un helvasına eşsiz lezzetini veren pişirme teknikleri hakkında bilgiler paylaşan Ali Erdem Ramadan, bu alanda oldukça tecrübeli ve bilgili olduğunu da aktardı.

Un helvası Türk mutfağında vazgeçilmez tatlılarından birisidir. Ancak herkesin bildiği gibi un helvasının tadı, pişirme tekniğiyle doğrudan ilgilidir. Ali Erdem Ramazan yılların tecrübesi sayesinde bize un helvasını mükemmel lezzete nasıl dönüştürebileceğimizin ipuçlarını verdi.

DAĞILMAYAN UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

DAĞILMAYAN UN HELVASI TARİFİ

Hazırlanışı:

İlk önce şerbeti yapalım. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kısık ateşte eritin.

Büyük bir demir tencereye yağı ve unu ekleyin. Un kokusu kayboluncaya kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kızartın. Unun kokusu kaybolunca ateşi kısın.

Unun rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. İstenilen renge ulaşıldığında ocaktan alın ve ılık şerbeti dökün. Dökerken bir miktar sıçrama olabileceğinden lütfen dikkatli olun.

Şerbetini döktükten sonra hızlıca karıştırarak emilmesini sağlayın. Kaşığın arkasıyla iyice bastırarak karıştırın.

Helva soğuduktan sonra bir kaşığa aktarıp ters çevirerek bir tabağa koyun. Soğuduktan sonra isteğe göre tarçın veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.

DAĞILMAYAN UN HELVASI TARİFİ

Püf Noktası:

Kızartma sırasında topaklanmayı önlemek için unu önceden eleyin.

Unu ve yağı iyice karıştırın ve en düşük ateşte pişirmeye başlayın. Un, yağla iyice karışarak hafif sarımsı kıvam alır.

Unun kokusunu duyunca şerbeti ekleyin. Unun rengi dönünce şerbeti yavaş yavaş helvaya ekleyin.

Şurup süt şekeri veya su şekeri karışımı olarak hazırlanabilir. Şerbet oda sıcaklığında iyidir. Şerbet sıcak olursa un çekmez ve istediğiniz kıvamı alamazsınız. Şurubu yavaş yavaş uygulayın.

Tercihinize göre kaşıkla ya da dondurma kepçesiyle şeklini verebilirsiniz.

Mini muffin veya kek kalıplarına da doldurup şekil verebilirsiniz. İşin sırrı helvaya sıcakken şekil vermektir. Hamura şekil vermek için kaşık kullanıyorsanız önceden kaşığı hafifçe ıslattığınızdan emin olun. Yani kaşığa yapışmaz ve şekil verilmesi daha kolaydır.