Tüm İlleri Etkileyecek Yağış Uyarısı! Rüzgarın Eşliğinde Geliyor

Meteoroloji uyarıyor: Şiddetli sağanak ve rüzgar geliyor! Doğu Anadolu, Karadeniz, Adana etkileniyor. Hava sıcaklıkları normal seyredecek. Tedbirli olun!

Tüm İlleri Etkileyecek Yağış Uyarısı! Rüzgarın Eşliğinde Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahminlerini açıkladı ve il il uyarılarda bulundu. Yapılan tahminlere göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Osmaniye ve Artvin çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde şiddetli sağanak yağış ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Aynı zamanda, Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar tahmin ediliyor.

Yeni Hava Durumu Tahmin Raporuna Göre Yağış ve Rüzgar Beklentileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Temmuz 2023 tarihli hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, ülkenin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Artvin çevreleri, Osmaniye ve Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlar görülecektir. Diğer bölgelerde ise hava açık ve az bulutlu olacaktır.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Seyredecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine uygun bir seyir göstereceği tahmin ediliyor.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Vatandaşları rüzgar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıyor.