TOKİ 500 TL Para İadeleri Alınmaya Başladı! Peki 500 TL Toki Başvuru Para İadesi Nasıl Alınır?

TOKİ, ev alabilmek üzere başvuru ücretlerini yatırmış ancak başvuruları red edilmiş vatandaşların ücretlerinin geri ödemesini yapıyor. TOKİ başvuru iadesini almak için ne yapmak gerekiyor, nasıl alınıyor, kaç günde yatıyor. Yazımızda açıklıyoruz…

TOKİ 500 TL Para İadeleri Alınmaya Başladı! Peki 500 TL Toki Başvuru Para İadesi Nasıl Alınır?

    7  Kasım tarihinde ev almak için Toki’ye başvuran adayların 7 Kasım tarihinde 12 ilde başlayan çekim sonuçları dün itibari ile sonuçlandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte başvuruları red olan vatandaşlar, başvuru için yatırılan  500 TL oranında miktarın geri ödemesinin ne zaman yapılacağının, ne zaman alınacağını merak etmeye başladı. 
    500 TL lik başvuru ücretini alabilmek için vatandaşların ne yapması gerekiyor, nereye müracaat edilecek, ne zaman verilecek, nereden alınacak kimi sorular sıklıkla sorulmaya başlandı. 


    Toki Başvurularının Paralarının İadesi Ne Zaman Yapılacak?
    Toki başvuru bedellerinin geri ödemesi, iadesi kura çekiminden sonra yapılmaya başlanıyor. İlinizde kura çekimi sonuçları açıklandıysa geri ödemelerinizi alabilirsiniz. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlar, kuranın çekildiği tarihten itibaren beş gün için ödemelerinizi alabilecek. 


    Toki Başvuru Parası Nereden Alınacak?
Kura ile ismi çıkmayan vatandaşlar, TOKİ başvuru ücretini başvurdukları bankanın şubesi ve ATM'lerden alabilecekler.