Temiz ve bembeyaz çamaşır yıkamanın sırrı meğer bundaymış! Ev hanımları dahi yıllardır yanlış yapıyormuş

Bembeyaz çamaşırların sırrını araştıranlara temizlik sırrı açıklandı. Ev hanımları dahi yıllardır yanlış yapılırken uzmanlar terteiz çamaşırlar için doğru miktarı duyurdu. İşte doğru deterjan kullanımına dair detaylar...

Temiz ve bembeyaz çamaşır yıkamanın sırrı meğer bundaymış! Ev hanımları dahi yıllardır yanlış yapıyormuş

Ev işleri üstlenecek kadar şanslı ya da zengin olmadığımız için ayda en az birkaç kez çamaşır yıkamak zorunda kalınır. Temiz tutmak için ne yapılması gerektiğine dikkat çekilirken muhtemelen çamaşırlarınızı yanlış yıkadığınızı göreceksiniz. Amerika'da bir televizyon programında çamaşır deterjan kullanımı araştırmanın sonucunda tartışmalara varılırken programın ekkspres yani hızlı yıkama programı üzerinde bilgiler yayınlandı.
çamaşır
ÇAMAŞIR YIKANMASINDA DETERJAN TERCİHİ
Programa katılım sağlayanlar incelemelerde bulunurken ''çamaşır aşkı'' kitabının yazarı Patric Richardson iki yemek deterjana ihtiyaç olduğunu savundu. Richardson çok fazla çamaşır deterjanı kullanmanın yemek pişirirken fazla tuz kullanmaya benzediğini savundu. Çok fazla deterjan kullanırsanız, çamaşırlar yeterince durulanamaz ve yüzeydeki aktif madde giysilerinize geri döner, kir ise aynı durumla beraber geri dönüş yapar. Bu durumda fazla deterjan kullanımı kıyafetleri aslında daha kirli olduğu anlamına gelir.