Tatile Gidecekler Dikkat: Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı

Son dakika haberi: Bilim Kurulu Üyesi 'nden tatile gidecek vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

Tatile Gidecekler Dikkat: Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı

Son dakika: Bilim Kurulu 'ndan tatil açıklaması.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, pandemi sürecinin normalleşmesi üzerinden tatil yapacak vatandaşlar için önemli uyarılarda bulundu ve ta1til yapacak vatandaşların koronavirüs sertifikasyon kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 

Bilim Kurulu üyesi Özlü Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada,  "Uçuş, transfer, otel, restoran, kafe, plaj, havuz, vb tatil ortamlarında kalabalıklaşmama ve sosyal mesafeyi koruma konusunda dikkatli olunur ve koronavirüs sertifikasyon kurallarına uyulursa tatil sorun olmayacaktır" ifadelerini kullandı ve konaklama yapılacak yerlerde izolasyon şartlarına şu şekilde dikkatleri çekti:

"Rutin tatil formatımızı gözden geçirip, otel konaklamalı, deniz-plaj kalabalığına alternatif olarak; doğada başımızı dinleyebileceğimiz, daha izole, tatil seçeneklerini deneyebiliriz"