Tamamen doğal, buram buram süt kokan dondurmayı evde yapmak çok basit! İşte evde dondurma tarifi

Serinletici etkisi olan lezzetli dondurmaları kim reddedebilir? Çocukken dondurma yemek için yaz aylarına kadar beklediğimiz günler artık geride kaldı. Dondurmayı artık hemen hemen her yerde bulabilmenize rağmen evde yapılan dondurmanın tadı bir başkadır. İşte sizlere tadına doyamayacağınız ev yapımı dondurma tarifi derledik. Detaylar haberimizde…

Tamamen doğal, buram buram süt kokan dondurmayı evde yapmak çok basit! İşte evde dondurma tarifi

Evde dondurma yapmak kulağa çok lezzetli geliyor değil mi? Kendinize ve ailenize sağlıklı ve keyifli dondurma alternatifleri hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar…

su

SANILDIĞI KADAR ZOR DEĞİL... BAKIN EVDE DONDURMA NASIL YAPILIYOR? İŞİN SIRRI USTASINDAN

Evde dondurma yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Sadece birinci sınıf malzemeleri kullanarak hem sevdikleriniz hem de misafirleriniz için lezzetli ve keyifli bir dondurma yaratabilirsiniz.

Dondurma yapımında çok az zorluk vardır. Ancak ev yapımı dondurmayı hazırlamak çocuk oyuncağıdır.

Bu tarifle ev yapımı dondurma nasıl yapılabilir? Ev yapımı dondurmanın en önemli özelliği içerik kalitesinin standardıdır'.

Taze meyveleri ve birinci sınıf sütü birleştirerek lezzetli dondurmalar elde edebilirsiniz'". Doğal vanilya özü veya bitter çikolata gibi birinci sınıf bileşenlerin eklenmesi, dondurmanızın lezzetini artıracaktır.

Dondurma yaparken homojen bir doku elde etmek için karışımın iyice karıştırıldığından emin olun.

EVDE DONDURMA TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı süt

2 su bardağı krema

1 su bardağı kakao

1 paket vanilya

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

NASIL YAPILIR?

Süt, şeker, vanilya, nişasta ve kakaoyu bir kapta karıştırın. Kremayı tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Kakaolu karışımı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Karışımı çelik bir kaba aktarın ve buzdolabında 3 ila 4 saat soğumaya bırakın. Kaseyi dondurucuya koyun ve çatalla 2-3 dakika karıştırın, kremsi bir kıvama gelinceye kadar her 30 dakikada bir çıkarın. Dondurmayı kapaklı bir kaba aktarın ve birkaç saat soğumaya bırakın. Bu sayede kıvamı bozulmayacaktır.