Süt ve Süt Ürünlerine Büyük Zam

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ve süt ürünlerine yönelik önümüzdeki haftayı işaret ederek litre fiyatına 2,5 TL tutarında zam yapılacağını söyledi. Solakoğlu, ciddi bir hayvan krizinin kapıda olduğunun da altını çizerek birbirinden çarpıcı uyarılarda bulundu.

Süt ve Süt Ürünlerine Büyük Zam

TÜSEDAD yönetim kurulu başkanı Sencer Solakoğlu, süt ve süt ürünleri fiyatı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, Yapmış Olduğu Açıklamada Şu İfadelere Yer Verdi 

“Tüm girdileri dolara endeksli olan bir sektörün içindeyiz. Gıda enflasyonunu engellemek için süt üreten çiftçinin fiyatını artırmama ısrarı olan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bir yıl içinde süt üreticilerine litresine 2.7 TL zam yapıldı. Rafa bakıldığında bu rakam yaklaşık 7 lira. 

Biz diyoruz ki gıda enflasyonunu bizimle kontrol edemezsiniz. Dolarla bizi kontrol edebilirsiniz. Süt üreticisi her 1 litre sütten 2 lira zarar ediyor. Köylüyü düşünün. 300 litre süt üretiyorsa her gün 700 lira zarar ediyor. Bunun da altından kalkamayacağı için süt üretemiyor. Hayvan krizi var. 1, 5 milyon üzerinde bir anaç hayvan kesildi. Fiyatlar, bu hafta yapılan son ihalelerle beraber 2,5 lira zam gelecek. Zaten şu an piyasada oturmuş durumda. Bu sebeple de piyasada çok ciddi derecede süt krizi var.”


Dedi. 


Yaklaşık 1 litre sütün kendilerine maliyetinin bütünü samimiyeti ile söylediğine göre 10.5 TL civarında olduğunu fakat kendilerinin bugün 9,5 TL'ye razı olduklarını söyledi.