Sulu sulu menemen tarifi! Dışarda yediklerinize bin basacak

Türk mutfağının vazgeçilemeyen lezzetlerinden biri olan menemen hazırlanırken dikkat edilmesi gerekli olan bazı püf noktaları var. Menemen yemeğinin inceliklerini öğrenip daha leziz bir menemen yapabilirsiniz.

Sulu sulu menemen tarifi! Dışarda yediklerinize bin basacak

Lezzetli menemen yemeği yapmak kolay görünebilir, ancak aslında düşündüğünüzden çok daha karmaşıktır. Domates kabukları, soğan ve daha bir çok malzemenin yer aldığı menemen pişirirken kullanabileceğiniz bazı püf noktaları da var elbette. Menemen yemeğini daha da lezzetli ve sulu hale getirmek için bilmeniz gereken bazı ipuçlarıı sizler için derledik. İşte, sulu ve lezzetli menemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler..

Sulu ve lezzetli menemen yapmanın püf noktası menemen kaynatılırken bir bardak sıcak su eklemektir. Menemen tarifi ve detayları aşağıdaki gibidir;

Malzemeler:

1 yumurta

2 domates

1 sivri biber

1 soğan

1 yemek kaşığı tereyağı ev bir miktar zeytinyağı

yarım çay kaşığı tuz

menemen yemeği tarifi

Yapılışı:

Menemen hazırlamak için öncelikle soğanı, biberi ve domatesi doğrayıp kabuklarını çıkarın. Daha sonra geniş bir tencerede yağı eritin. Daha sonra tavaya soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya başlayın.

Soğanlar ve biberler kızarmaya başlayınca domatesleri ve tuzu ekleyin. Daha sonra bu karışıma bir bardak kaynar su ekleyin.

Daha sonra ısıyı biraz azaltıp kapağını kapatın ki menemen nemi salsın ve koyulaşsın. Domatesler suyunu saldıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın. Yumurtaları 2 dakika daha pişirin, ardından ısıyı kapatın ve keyfini çıkarın. Afiyet olsun..