Sosyal Medya Kullanıcıları Dikkat Ceza Yiyebilirsiniz

AK Parti, yalan haber ve dezenformasyonla mücadele kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Sosyal medya üzerinden bilerek yanlış haber yaymakta kapsam içinde yer alıyor.

Sosyal Medya Kullanıcıları Dikkat Ceza Yiyebilirsiniz

Yalan haber ve dezenformasyon hakkında açıklama yapan AK Parti grup başkan vekili Mahir Ünal, dezenformasyonun terör kadar tehlikeli olduğunu belirterek AB ülkelerindeki benzer uygulamalara dikkat çekti.

Üç ana başlık halinde değerlendirilen bu düzenleme için 8 aydır hükümet kanadında çalışmalar yapılıyor. Yeni düzenlemeyle sosyal medya da dezenformasyona cezalar geliyor.

Terör Kadar Tehlikeli

Dezenformasyon tehlikesiyle hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Yaklaşık 7-8 aydan beri Dezenformasyonla Mücadele Kanununu çalışıyoruz. Dezenformasyon bir bumerang gibi dönüp hepimizi vuracak bir tehdit. Avrupa Birliği dezenformasyonla ilgili, özellikle internet ortamıyla ilgili 2 tane kırmızı çizgi belirledi. Bir tanesi terörle mücadele, bir tanesi dezenformasyonla mücadele çünkü dezenformasyon, terör kadar tehlikeli" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeyle sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de ki temsilcileri gerçek kişi olacak. Mevcut sistemde temsilere tüzel kişiliğe sahipti. Tasarının yakın zamanda meclise getirileceği belirtiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /