Sokak lezzetlerini aratmayacak etli çiğ köfte tarifi! Herkesin aradığı o tarifi veriyoruz

Aniden ortaya çıkan çiğ köfte krizini önlemek için sürekli olarak yapmak isteyeceğiniz kolay bir tarif paylaşıyoruz. Bu etsiz tarifin yapımı oldukça kolaydır ve her yaştan insan tarafından sevilir. Adıyaman halkının sıklıkla hazırladığı etli ve etli çiğ köftenin nasıl hazırlanacağını yazımızın devamından öğrenebilirsiniz..

Sokak lezzetlerini aratmayacak etli çiğ köfte tarifi! Herkesin aradığı o tarifi veriyoruz

Şanlıurfa yöresine özgü olduğu bilinen bu yemeğin çiğ köfte, bulgur, isotto, kıyma, salça, soğan, maydanoz ve farklı baharatlarla birlikte yoğrulup pişirilmeden yenilmesiyle yapılıyor. Salata ve ince lavaşlı çiğ köfte bu aralar herkesin favorisi. Kaliteli bulgurla yoğrulan çiğ köfte, lezzetli isotto, salça ve çeşitli faydalı baharatlar son yıllarda bol miktarda tüketiliyor. Dışarıdan satın alınan çiğ köftelerin sağlığa zararlı olduğunu düşünüyor, o yüzden evde yapmak istiyorsanız önce etsiz yapmayı deneyin. Adıyaman mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, ağızda güzel bir tat bırakıyor.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı köftelik ince bulgur

2 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı ketçap

2 yemek kaşığı isot

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı nar ekşisi

Etsiz çiğ köfte tarifi

Hazırlanışı:

Bir kabın içine bulguru biber salçasını ve domates salçasını katın, iyice karışyırdıktan sonra yoğurmaya başlayın Salçayı da katıp yoğurduktan sonra yumuşayan bulgurun üzerine azar azar su ilavesini ekleyin ve yoğurmaya devam edin.

Bulgur ezmesi renk alınca tuz, isotto, pul biber, yağ, maydanoz ve kimyonu ekleyip yoğurma işlemini sürdürün. Çok baharatlı yiyecekleri seviyorsanız bu aşamada daha fazla acı biber ekleyebilirsiniz.

Daha sonra soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp bulgurlu karışıma ekleyin. Soğanların tamamı bitene kadar yoğurun. Limon veya nar ekşisiyle servis yapın.