Şipşak hazırlanan istiridye tatlısı tarifi! Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olacak

Tatlı isteğinize son vermek için neden evde pratik ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız istiridye tatlısı, pekmezli ve cevizli kabuğuyla damaklara hoş tatlar sunuyor. İşte bu lezzetli tatlıyı yapmak için ipuçları ve adım adım tarifler.

Şipşak hazırlanan istiridye tatlısı tarifi! Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olacak

İftardan sonra canınız tatlı bir şeyler çekiyorsa sizin için mükemmel bir tarif hazırladık. Hazırlaması kolay ve lezzetli olan bu tatlıyı çok seveceksiniz. İşte bu lezzetli tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerle birlikte adım adım talimatlar..

İstiridye Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

250g tereyağı

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı tahin

1 su bardağı irmik

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

İstiridye Tatlısı Tarifi

Hazırlanışı;

Tatlı şerbeti hazırlamak için öncelikle 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olmak için ara sıra karıştırın.

Şurubu orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Çeyrek limonun suyunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin, ardından ocağı kapatarak şerbeti soğuması için bırakın.

Ttalı hamurunu hazırlamak için de yoğurma kabına 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağını, 2 yumurtayı, 3 yemek kaşığı tahini ekleyin. Malzemeleri elinizle iyice karıştırın. Tereyağı ve yumurtaları oda sıcaklığına getirin.

Daha sonrasında 1 su bardağı irmiği ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyin ve yoğurmaya başlayın. 1 poşet kabartma tozunu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğuru iyice yoğurmaya devam edin. Hamurunuz yumuşak olmalı ve yapışkan olmamalıdır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçayı avucunuzun arasında yuvarlayıp hafifçe bastırın. Daha sonra küçük bir çay bardağıyla kesin ve istiridye şekli oluşturacak şekilde uçlarını hafifçe sivriltin.

Şekil verdiğiniz hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış olan 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.

Tatlıyı fırının içinden çıkardıktan sonra başka bşr tepsiye dizin ve 2-3 dakika sonrasında üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Şerbetin emilmesi için tatlıyı en az 3 ila 4 saat bekletin. Şerbetle ıslatılmış tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin.