SGK’dan Maaşın 24 Katı Kadar Çeyiz Parası Üstelik Yaş Şartı Yok

SGK’dan, maaşın 24 katına kadar çeyiz parası nasıl alınır, kimler başvuru yapabilir, yaş sınırı var mı, başvurular nasıl yapılır?

SGK’dan Maaşın 24 Katı Kadar Çeyiz Parası Üstelik Yaş Şartı Yok

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’dan kadınlara 1 kereye mahsus olmak üzere çeyiz parası veriliyor. Yetim maaşı alan kadınların başvuru yapabildiği bu destek ödemesi için herhangi bir yaş şartı bulunmuyor. Peki bu yardım ne kadar ve başvuru şartları nelerdir? Bir de hükümet tarafından 18-24 yaş arası herkesin alabileceği 33 bin TL çeyiz desteği bulunuyor. Onun içinde yazının sonuda ki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Çeyiz Parası Nedir

SGK tarafından anne veya babasının vefatından sonra yetim aylığı alan kadınların başvuru yapabileceği bir destektir bu. Sadece kadınlara veriliyor bu destek. Kadınlar evlendikten sonra artık yetim aylı alamayacakları için bu destekten yararlanabiliyor. Yalnızca bir kez çeyiz ödeneği alabilen kadınlar, evlendikten iki sene sonra boşanırlarsa tekrardan yetim maaşlarını alabiliyor. Ancak iki sene dolmadan önce boşanırlarsa maaş alabilmek için 2 senenin dolmasını bekleyeceklerdir.

Başvuru Şartları Nedir

Çeyiz parası alabilmek için yetim maaşı alırken evlilik yapmak gerekiyor. Sigortalı işte çalışan bir bayan tıpkı yetim aylığı alamadığı gibi çeyiz desteği de alamıyor. Bu destekten yararlanmak için yaş sınır bulunmuyor. Yetim aylığı alan kişiler birden fazla evlilik yaparsa sadece ilkinden alabiliyor bu desteği. Çeyiz parası alabilmek için evliliğinizin ilk beş yılında başvuru yapmalısınız. Bu süre geçtikten sonra hakkınız bulunmuyor.

Başvurular Nasıl Yapılır

Çeyiz parası alabilmek için Ödenek Talep Belgesi ile ikametgahınızın bulunduğu il veya ilçe SGK müdürlüklerine ya da hizmet merkezlerine başvurmalısınız. Aylığını aldığınız ebeveyniniz 1 Ekim 2008'den önce kamu görevlisi olduysa başvurunuzu SGK Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına yapmalısınız.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Başvuru yapacağınız kurumdan alacağınız dilekçe

- Kimlik

- Evlenme Cüzdanı

Çeyiz Parası Hesaplama Yöntemi

Çeyiz parası miktarını aldığınız son yetim maaşınızı göz önünde bulundurarak hesaplayabilirsiniz ancak maaşınızın ek ücret ödemeleri hesaba dahil edilmez.

- Eğer maaşınızı 4/C (Emekli Sandığı) sigorta kolundan yararlanarak alıyorsanız maaşınızın 12 katına kadar,

- 4/A (SSK) veya 4/B (Bağ-Kur) sigorta kolundan yararlanarak alıyorsanız maaşınızın 24 katına kadar çeyiz parası alabilirsiniz.

18-24 YAŞ ARASI HERKESE 33 BİN TL ÇEYİZ DESTEĞİ İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /