Salçadaki küfü anında engelliyor! Bir kaşık dökünce salçayı aylarca koruyor

Türk mutfağının en çok kullanılan ürünlerinden olan salça en çok küflenen ürünlerden olmaktadır. Peki, salça küflenmemesi için ne yapmalıyız? İşte, detaylar...

Salçadaki küfü anında engelliyor! Bir kaşık dökünce salçayı aylarca koruyor

Türk mutfağının en çok kullanılan ürünlerinden olan salça ile siz de yemeklerinizi tatlandırabilirsiniz. Salça kullanımı hemen her yemekte tercih edildiği gibi yemeklere de lezzet katmaktadır. Bazı bölgelerin salçası acı olduğu gibi bazısı tatlı olup sadece renk vermektedir.  Fakat en çok küflenen malzemelerden biri de salça olmaktadır. Peki, salçanın bozulmasını nasıl engelleyebiliriz? 

Domates, biber ve diğer malzemelerin kaynatılmasıyla ortaya çıkarılan salça, muhafaza edilirken küflenmektedir. Salçayı küflendiren en önemli unsurda nem olmaktadır. Salça, nemli ortamda muhafaza edildiği takdirde küf oluşur. Salçanın içinde bulunan sebzelerdeki doğal şekerler de küf oluşumunu artırır. Bu sebeple salçayı uygun koşullarda saklamalısınız. Salçayı korumak için bazı şeyleri yapmanız gerekiyor. Salçayı koruduğunuz takdirde siz de uzun süreli salçanızı kullanabileceksiniz. Salçayı yapmak kadar muhafaza etmekte çok önemlidir. 

Salça Nasıl Korunur?

Salça

Salçanın kapağını açtıktan sonra bozulmaması için içerisine zeytinyağı eklemelisiniz. Eklediğiniz zeytinyağı salçanın küflenmesini engelleyecektir. Salçaya 1 kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırdığınız takdirde siz de salçanın bozulmadığını göreceksiniz. 

Zeytinyağı salçanın bozulmasını engelleyeceği gibi ayrıca fayda da sağlayacaktır. Eğer marketten alacağınız hazır salçalar için bunu yapacaksanız yağın miktarını bir tık artırmanız gerekiyor. Yağın miktarını çok artırırsanız salçanız sıvı olacak ve bozulmaya daha meyilli olacaktır. Yağın miktarını en iyi şekilde ayarlamalı ve salçanızı korumalısınız?