Salamura yaprağı böyle saklayın! Aylarca dursa da asla eriyip bozulmuyor

Salamura yapraklarınız hemen bozuluyorsa dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin! Detaylar haberimizde.

Salamura yaprağı böyle saklayın! Aylarca dursa da asla eriyip bozulmuyor

Yırtılma ve küflenme sorununa son! Bu harika yöntem ile salamura yapraklarınız çok daha güzel olacak. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

SALAMURA YAPRAK SAKLAMA YÖNTEMİ

Lezzetli bir dolguyla doldurulmuş yaprak sarması, tadı ve aromasıyla çoğu zaman şaşırtıyor. Yaprak sarmanın lezzeti ağızdan ağıza yayılıyor, kokusu komşularınızı bile kıskandıracak. İç harcınızın güzel olması yaprak sarmasının lezzetini iki katına çıkarmaktadır. Doğru çeşit pirinç ve üst malzemelerle hazırlanan iç harcın tadı, yaprak sarmayla birleştiğinde neredeyse rakipsiz oluyor ve defalarca yiyebiliyorsunuz. Yaprak sarma yapımında en önemli noktalardan biri salamura yaprakların doğru seçilmesidir. Fakat kadınların hazırladığı salamura yapraklar bazen bozulup küfleniyor ya da yırtılma sorunları meydana çıkıyor. Yapraklarınızı aşağıdaki gibi saklarsanız bu sorunlar tamamen ortadan kalkacak.

Salamura Yaprak Saklama Yöntemi

YAPRAK KONSERVESİ

İki kilo kadar asma yaprağı

Dört tane büyük kavanoz

Dört tane sıfır kapak

Dört yemek kaşığı tuz

Yeteri kadar kaynar su

İyice yıkanıp süzülmüş yaprakları bir kavanoza koyun, üzerine tuz ve kaynar su ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirin ve gece boyunca masa örtüleri arasında bırakın. Ertesi gün masa örtüsünden çıkarın ve serin bir yerde saklayın.