Resmi Gazete'de yayımlandı: Belediyelerin eğlence vergisi oranı sıfırlandı

Resmi gazete’de yayımlandı: Belediyelerin eğlence vergisi oranı sıfırlandı. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla artık belediyeler eğlence faaliyetlerinden vergi alınmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Belediyelerin eğlence vergisi oranı sıfırlandı

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Vergiler 0’a İndirildi


Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile eskiden konserler, at yarışları, yerli ve yabancı sinema gösterimleri tiyatro gösterimlerden alınan eğlence vergileri kaldırıldı. 
Yapılan düzenleme ile eskiden Belediye Kanunu’nun 21. maddesine göre eğlence vergisi olarak alınan yüzde 10’luk vergi sıfırlandı. Artık eğlencelerden vergi alınmayacak.
31 Mayıs’ta Sıfıra İndirilmişti.


Verilen karar ile 31 mayıs'ta bu belgelerin sıfıra indirilmesi kararlaştırılmıştı. Nihayet bu karar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. Artık konserlerden, yerli ve yabancı film gösterilerden, tiyatro gösterilerinden hiç bir şekilde vergi alınmayacak. 
Bu düzenlemeyle birlikte at yarışları da dahil tüm eğlence içeriklerinden belediyelerin aldığı vergiler kaldırıldı. 


Cumhurbaşkanlığı kararnameleri resmi gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe giriyor. Bu nedenle de eğlence vergisinin sıfıra indiği dair kararname de bugün tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş bulunuyor.