Prof. Dr. Naci Görür'den Korkutan İstanbul Depremi Açıklaması: 2029'a Kadar Deprem Kesin!

Tartışmaların odağındaki deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür İstanbul için son kez uyarıyorum dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Korkutan İstanbul Depremi Açıklaması: 2029'a Kadar Deprem Kesin!

Naci Görür İstanbul'da 2029 yılına kadar 7'nin üstünde bir depremin olması kaçınılmaz dedi. Depremin her an olabileceğini belirten Naci Görür vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür:

"1999'dan itibaren 30 sene içinde her an olmak üzere İstanbul'da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64. Bu 2029'a kadar bir süre demek"

Naci Görür dayanak noktası olarak 99 depremini gösterdi. 1999 depreminden sonra kırılmamış fay hatlarının hala aktif olduğunu belirten Görür, bu yıkıcı depremin 2029 yılına kadar gerçekleşeceğini belirtti.

Bazı kullanıcılar bu açıklamaya tepki gösterdi:

Yaw hocam siz Allah mısınız nerden bileceksiniz kader kader devletimiz çok şükür güçlüdür , milletin zar zor aldığı 30 senelik binaları halkına bir 20 yıl taksit kitleyip geri satar çok şükür.

Naci Hocam probabilistik sismik tehlike yüzdesini vermiş daha ne desin hocam ,İstanbul güzelim şehir umarım geç olmaz çoğu şey için.

Sayın hocam öyle ise eğer katılmış olduğunuz ibb toplantısında bilgilendirme yapında boş boş siyasi işler ile uğraşmak yerine insanların canını kurtarmaya çalışsınlar 4 yılda 1 bina bile geri dönüşüme girmedi

Naci Görür Kimdir?

Naci Görür, Türk jeolog, deprem bilimci, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve akademisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Görür, havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları ile tanınmaktadır. Vikipedi