Pırasayı bir de böyle pişirin! Pırasa çorbası kendini çocuklara bile sevdirecek

Vitamin deposu ve lezzetli yiyeceklerden biri olan pırasadan çorba yapabilirsiniz. Kış aylarının koruyucu besinlerinden olan pırasadan mükemmel bir çorba hazırlayabilirsiniz. İşte pırasalı çorba tarifi...

Pırasayı bir de böyle pişirin! Pırasa çorbası kendini çocuklara bile sevdirecek

Hem vitamin kaynağı hem de mevsim değiştiğinde lezzetli bir yiyecek olan pırasadan lezzetli bir çorba yapabilirsiniz. Kış aylarında koruyucu olan pırasa çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte en kolay pırasa çorbası tarifi.

pırasa

Karadeniz mutfağının harika tariflerinden biri olan pırasa çorbası vücut sağlığına oldukça faydalıdır. Hasta olmak istemiyorsanız kış aylarında taze pırasalardan lezzetli bir pırasa çorbası yapabilirsiniz. Yıl boyunca veya iki yılda bir büyüyen, genellikle yaprakları için yetiştirilen pırasa, mide rahatsızlıklarına karşı inanılmaz bir koruyucudur. Bazı ülkelerde salatalar, hamburgerler, "taco" ve pek çok yemekte soğuk ve çiğ olarak kullanılan pırasanın lezzetli çorbasını yapmak isteyenlere özel bu tarif, Fransız mutfağının "vichyssoise" olarak bilinen çok eski ve klasik çorbalarından biridir.

PIRASA ÇORBASI TARİFİ

-Malzemeler;

1 küçük pırasa

1 orta boy patates

2 havuç

1 tablet et suyu

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Su

-Terbiyesi için;

1 kase yoğurt

1 tane limon

2 çorba kaşığı un

-Üzeri için;

Sıvı yağ

Nane

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine sıvıyağ ile beraber küçük küçük doğranmış havuçları, patatesleri ve pırasaları koyun. Et suyunu da ilave ederek kavurun. Kavurduktan sonra su ve baharatları ekleyin pişene kadar kapağını kapatın. Daha sonra bir kasenin içine terbiyesi için malzemeleri koyun ve terbiyesini hazırlayın. Çorbanın için yavaş yavaş terbiyeyi dökün. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.