Pazartesiden itibaren 790 TL ödeme yapılacak! Milyonlarca kişi için tarife değişti

Değerli kağıtlar ile ilgili yeni bir duyuru paylaşıldı. 2024 yılında uygulanacak olan satış bedelleri açıklandı.

Pazartesiden itibaren 790 TL ödeme yapılacak! Milyonlarca kişi için tarife değişti

2024'e dair önemli bir haber geldi: Hazine ve Maliye Bakanlığı, değerli kağıtların satış bedellerini belirleyen yeni bir genel tebliği Resmi Gazete'de ilan ederek duyurdu. Yeni tebliğe göre, 2024 yılında geçerli olacak olan değerli kağıt satış bedelleri çeşitli belgeler ve hizmetler için belirlendi.

Muhasebat Genel Müdürlüğü Tebliği'ne göre, noter kağıdı ve beyanname ücreti 87 TL olarak belirlenirken, protesto, senet ve vekaletname bedeli 174 TL olarak güncellendi. Pasaport almak isteyenler için belirlenen ücret 790 TL oldu, ikamet izni almak isteyenler ise 565 TL ödeyecek.

Kimlik kartlarıyla ilgili fiyat listesi de revize edildi. Bildirim süresi dışında kalan doğum ve değiştirme sebepli kimlik kartları 130 TL, kayıp sebebiyle düzenlenen kimlik kartları ise 260 TL olarak belirlendi. Banka çekleri için her bir yaprak 55 TL, mavi kart ise 130 TL olarak uygulanacak.

maliye bakanlığı

Yabancılar için düzenlenen izin belgesi ve çalışma izni muafiyet belgesi bedeli de 565 TL olarak güncellendi. Evlilik cüzdanı almak isteyenler ise 705 TL ödeyecekler. Sürücü belgelerinde de değişiklik yapıldı ve 2024 yılı güncel sürücü belgesi ücretleri şu şekilde belirlendi:

Sürücü belgesi ve sürücü çalışma karnesi: 990 TL

Motorlu araçlar için tescil belgesi: 885 TL

İş makinesi için tescil belgesi: 740 TL

Bu güncelleme vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ancak belirtilen yeni fiyatlar henüz yürürlüğe girmemiş olup, 1 Ocak 2024 tarihinde resmi olarak uygulanacak. Bu değişikliklerle birlikte, gelecek yılın mali planlamasını yapacak olan vatandaşlar, güncellenen fiyat listesini dikkate alarak adımlarını atabilecekler.