Pazardan alınan meyveler asla bozulmayacak! Buzdolabının içine atın yeter

Buzdolapları gıdaların daha uzun süreli taze kalmasını sağlar. Bir çay bardağı karbonatı buzdolabına koyarak bu süreyi uzatabilirsiniz. İşte detaylar..

Pazardan alınan meyveler asla bozulmayacak! Buzdolabının içine atın yeter

Buzdolapları, gıdaların tazeliğini uzun süre koruyan temel ev aletleridir. Ancak zamanla yiyeceklerden ve içindeki çabuk bozulan meyve ve sebzelerden gelen kokular sorunlara neden olabilir. Bu durumda birçok ev sahibi buzdolabına kabartma tozu eklemeyi tercih ediyor. Bu yöntemin avantajları şunlardır;

"Koku giderme"

Buzdolabınızın ortasına bir kase karbonat koyarsanız, doğal koku emici özelliğiyle kötü kokuları azaltacak ve buzdolabınızın daha taze kalmasını sağlayacaktır.

karbonatın buzdolabına faydası

"Hijyeni sağlamak"

Kabartma tozundaki doğal bileşenler buzdolabınızda bakteri ve mikrop oluşumlarını azaltır ve daha hijyenik ortam yaratabilir.

"Yiyecekleri taze tutar"

Kabartma tozu buzdolabındaki nemi emme özelliğine sahiptir. Bu çerçevede meyve ve sebze gibi taze gıdalarda bozulma sürecini yavaşlatır. Kabartma tozu, meyve ve sebzelerin uzun süreli taze kalmasını sağlar.

Ancak bu faydadan en iyi şekilde yararlanmak için karbonatınızı iki günde bir değiştirmeniz önemlidir. Buzdolabınıza karbonat koymak pratik ve aynı zamanda ekonomik bir çözümdür. Bu kapsamda rutininizi periyodik olarak değiştirmeniz gerekecek.