Pastanelerdeki poğaça lezzetinin sırrı ortaya çıktı! Böyle yapılırsa mide yakmıyormuş

Evde pastane usulü poğaça nasıl yapılır? Puf puf poğaçalarınızın tadına doyamayacaksınız! İşte ayrıntılar...

Pastanelerdeki poğaça lezzetinin sırrı ortaya çıktı! Böyle yapılırsa mide yakmıyormuş

Sabahın en güzel anlarından biri, taze demlenmiş çayın yanında sıcacık poğaçalarla kahvaltı yapmaktır. Ancak, pastanelerdeki gibi lezzetli ve tam kıvamında poğaçaları evde yapmak zordur, bu tarif ile kolay olacak!

Gerçek pastane poğaçasının sırrını öğrenmek artık çok kolay. İşte size adım adım, evinizde pastane lezzetinde poğaça yapmanın püf noktaları:

İyi bir poğaça için malzemelerin oda sıcaklığında olması çok önemlidir. Tereyağı, sıvıyağ, maya, süt ve diğer malzemeleri kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığına gelmelerine dikkat edin. Mayısa ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurunuzun kıvamı önemlidir, bu yüzden unu azar azar ekleyerek doğru kıvama ulaşana kadar yoğurmaya devam edin.

poğaça nasıl yapılır

Yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın. Bu, hamurun kabarması ve daha yumuşak bir dokuya sahip olması için önemlidir. Tercihen 1 saat dinlendirin, ancak aceleniz varsa 30 dakika da yeterli olabilir. Hamurunuz kabardıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Poğaçalarınızın üzeri kızardıktan sonra sıcak sıcak servis yapın. İsteğe göre peynir, zeytin veya kahvaltı sosu ile servis edebilirsiniz. Artık evde pastane lezzetinde poğaça yapmanın sırrını biliyorsunuz. Bu tarifi deneyerek sevdiklerinize harika bir kahvaltı deneyimi yaşatabilirsiniz. Her lokmasıyla mutluluğu hissedeceğiniz, mis gibi poğaçalarınızın keyfini çıkarın!