Önceki günden kalan pilavı sakın dökmeyin! Bu yemeğin tadına doyum olmayacak

Mutfağımız o kadar güzel ve ferah ki, her öğünü kaşıkla doldurmayı severiz, sevdiklerimiz de doyuncaya kadar sofrada oturmalarını isteriz. Ancak bu leziz yemeklerin fazlasının israf edilmemesi gerekiyor. Artan yemekleri kullanmanın en iyi yolunun ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? İşte size harika bir tarif. Detaylar haberimizde...

Önceki günden kalan pilavı sakın dökmeyin! Bu yemeğin tadına doyum olmayacak

Artık pilavdan yapılan köfte! Evet doğru duydunuz, pirinci kullanmanın en kolay ve lezzetli yolu köfte yapmaktır. İsrafı önleyebilir ve damak zevkinizi tatmin edebilirsiniz. İşte detaylar...

hülya

ARTA KALAN PİLAVI ÇÖPE ATMAYIN. ONDAN ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK YAPILIYOR

Artan pirinci çöpe atmak yerine, kalan pirinci birçok farklı lezzetle birleştirerek israfın önüne geçebiliriz. Arta kalan pirinçleri kullanarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Pirincin çıtırlığı, onunla yapılan tarifleri daha da lezzetli hale getirecek. Arta kalan pirinçleri birleştirerek lezzetli köfteler yapabilirsiniz. Köfte karışımını, sebze püresini, baharatları ve az miktarda unu ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Daha sonra köfteleri kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Başka bir seçenek de lezzetli pirinç kekleri yapmak için pirinci sebzelerle birleştirmektir. Rendelenmiş havuç, bezelye veya mısırı ekleyip pirinci yoğurun ve köfte şekli verin. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu serpip ızgarada yapabilirsiniz.

PİLAV KÖFTESİ

MALZEME LİSTESİ

2 su bardağı artan ya da lapa olmuş pilav

1 adet kuru soğan (rendelenip suyu sıkılmış)

2 adet yumurta

1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

3- 4 diş ezilmiş sarımsak

1 tutam maydanoz ((olmasada olur))

1 adet taze soğan(yoksa kullanmayabilirsiniz

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı galeta unu

2 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber

1 buçuk tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı kekik

Tuz ((pilavınızın tuzuna göre ekleyin çok olmasın))

TARİF

LAPA YA DA KALAN PİLAVDAN NEFİS KÖFTE TARİFİ

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Ellerinizi biraz ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin veya istediğiniz şekli verin. 1 çay kaşığı yağ ekleyip orta ateşte ısıtılmış yağda her iki tarafını da kızartın.

Not; Hiç dağılmıyor, önce ters çevirip sonra diğer tarafını çevirebilir, sonra ara sıra çevirerek kızartabilirsiniz.