OGM´den Yangın Havuzları İle İlgili Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ikiz kardeşlerin serinlemek için yangın söndürme havuzuna girerek hayatlarını kaybetmesi üzerine Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bir açıklama yaptı.

OGM´den Yangın Havuzları İle İlgili Açıklama Geldi

Türkiye´de ormanların yüzde 55’inin yangına hassas sıcak bölgelerde yer alıyor. OGM, orman yangınları sırasında doğal su kaynaklarına ulaşımın zor olduğu yerlerde havadan ve karadan araçların su ihtiyacını sağlamak için yangın havuzu ve gölet inşa ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de Manisa´elim bir kaza yaşanmış, ikiz kardeşler serinlemek bu havuzlardan birine girip hayatlarını kaybetmişti. OGM bu olay üzerine yaptığı açıklamada bu tarz göletlere ve havuzlara girmenin tehlikeli ve yasak olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, yangın sırasında araçların su teminini sağlamak için kullanılan havuzlar ve göletler için tüm güvenlik önlemlerinin alınmasına karşın yine de böyle üzücü olaylar yaşandığına dikkat çekildi. Ülke genelinde 4 bin 580 adet yangın havuzu ve göleti bulunduğu kaydedilen açıklamada, inşa edilen tüm yapıların etrafı dikenli tel örgü ile çevrilerek, kapıları kilitlendiği belirtildi. Yapı etrafına uyarıcı tabelalar asan OGM yetkilileri, insanların buradan uzak durmalarını sağlamak için havuzların ve göletlerin bulunduğu çevre köylerde uyarıcı anonslar da yapıyor. Tüm bu önlemlere karşın bu vahim durumların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu havuzlara girmemelerini, çocuklarını da bu konuda uyarmalarını ve sahip çıkmalarını önemle rica ediyoruz” denildi.