O tarihten sonra sayaçlarınız tek tek sökülecek! Milyonlarca vatandaşı birden etkileyecek

Elektrik üzerinden yeni sistemlere geçiş yapılırken o tarihten sonra sayaç sistemi duyurusu yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yönetmenliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

O tarihten sonra sayaçlarınız tek tek sökülecek! Milyonlarca vatandaşı birden etkileyecek

Yayınlanan yeni duyuru üzerine Milli Akıllı Sayaç sistemine geçileceği bilgisi verildi. Artık elektrik sistemi üzerinden yeni uygulama yapılırken aboneliklerde yeni dönem başladı. Milli akıllı sayaç sistemi detayları...

Milli Akıllı Sayaç sistemi yayımlanırken elektrik abonelerini son derece yakından ilgilendiren haber geldi. Yeni sistem üzerinde geçiş sağlanırken fatura ve kesinti kontrolleri kolayca sağlandı. Aboneler bununla beraber hem faturaların ulaşarak hemde komşuların ne kadar elektrik harcadıkları görüntülenebilecek.

Milli saya.
ELEKTRİKTE YENİ ÇAĞ
Evlerde kullanılan elektrik hakkında yeni işlemler yapılarak cep telefonun uygulama geçilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yayınlarak milli sayaç sisteminde yer aldı. İki yönlü haberleşme ile elektrik tüketim verileri doğru saklanarak haberleşme protokolü veri yoğunluğu ve kullanıcı mobil uygulamalar sistei oluşturuldu.

2024'TE YENİ SAYAÇLAR
MASS sistemiyle beraber elektrik dağılımı şirketleri, tablet ve cep telefonlarından cihazlarda yeni mobil uygulama sistemine geçiş yapıldı. Uygulama üzerinde aylık, yıllık kesintiler görüntülerek tarihler ve süreler kontrole alınacak.
1 Ocak 2024 tarihiyle beraber alt yapıların kurulama, teçhizatlarını sağlanması ve işletilmesiye beraber mevcut bakımlarda dağıtım şirketlerinin sorumluluğu altında yer aldı.