O marka çikolata alanlara kötü haber! Bir bir geri toplatılıyor

Kent Gıda, Türkiye'de satılan, parti numarasıyla İsviçre'den ithal edilen Toblerone sütlü çikolata ürünlerini, ayrı bir yabancı plastik madde kontaminasyonu vakası nedeniyle geri çağrılması yönünde bir karar aldı.

O marka çikolata alanlara kötü haber! Bir bir geri toplatılıyor

Şirket, KAP'a gönderdiği açıklamada, ürünün İsviçre'deki Mondelēz International tarafından üretilen ve Türkiye'de ise Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin satışını üstlendiği Toblerone Sütlü 100 gr. ürüne karşı alınmış olan tedbirin detaylarını aktardı.

Toblerone Sütlü 100 gr geri toplatılıyor

Konuyla ilgili KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak tüketici güvenliği ve ürün kalitesi önceliklerimizin başında gelmektedir. Bazı tüketicilerden gelen şikayetler üzerine İsviçre'deki üretim tesisiyle irtibata geçerek kalite kontrol ve inceleme talebinde bulunduk. Kalite inceleme ve araştırma sonuçlarına göre OOY4033553 lot numaralı Toblerone sütlü 100 gr, bilgileri aşağıdadır. Ürünlerimizde yabancı plastik kirliliğine neden olan münferit bir olayın yaşandığı doğrulandı. Olayın bir daha yaşanmaması için kirliliğin kaynağının tespit edildiğini ve ivedilikle düzeltici tedbirlerin alındığını vurgulamak isteriz.

Bu ürün geri çağırma işleminin Mondelēz International ya da Toblerone ürünlerini etkilemediğini vurgulamak isteriz.

Söz konusu parti bilgilerine sahip ürünleri tüm müşterilerimizden ve aynı zamanda bayilerimizden geri çağırdığımızı, imha edilmek üzere topladığımızı ve ilgili kamu kurumlarıyla temasa geçtiğimizi belirtmek isteriz. Bu bağlamda aşağıda bilgileri bulunan ürünleri satın alan tüketicilerin ürünleri tüketmemeleri rica olunur. Para iadesi ve tazminat için 0850 210 46 66 numaralı telefondan Mondelēz Uluslararası Türkiye Tüketici Hizmetleri ekibiyle iletişime geçmelerini veya [email protected] adresine e-posta göndermelerini rica ederiz.

Ürün: Toblerone Sütlü 100 gr.

Son Kullanma Tarihi: 01.12.2024

Lot Numarası: OOY4033553"