O illere sağanak yağış uyarısı geldi! Şemsiyesiz dışarı çıkan yandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Şubat hava durumu raporunu yayınladı.

O illere sağanak yağış uyarısı geldi! Şemsiyesiz dışarı çıkan yandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Şubat tarihindeki hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda aralıklı yağışlı, diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Çığ tehlikesinin bulunduğu bölgelerde, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, dikkatli olunması gerekiyor. Bu bölgelerdeki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbir alınmalıdır.

Meteoroloji raporuna göre, hava sıcaklıklarının genel olarak artacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlere hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

hava durumu

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklenmektedir. Bu durumun özellikle sürücüler için dikkat gerektiren bir faktör olduğu belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerde vatandaşları tedbirli olmaya, hava koşullarına karşı duyarlılık göstermeye çağırıyor. Çığ tehlikesine karşı alınacak önlemler ve yapılacak dikkatli planlamalar, halkın güvenliği açısından büyük önem taşıyor.