O ile giriş çıkış yasaklandı! 9 Nisan'a kadar kapatıldı

Şırnak Valiliği, Gabar Dağı bölgesinde alınan önlemler kapsamında bir duyuru yayınladı! Girişler tamamen yasaklandı ve bu yasak 9 Nisan'a kadar sürecek. Valilik, Merkez ve Güçlükonak ilçeleri sınırlarında 26 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi. İşte detaylar...

O ile giriş çıkış yasaklandı! 9 Nisan'a kadar kapatıldı

Şırnak Valiliği, bölgedeki güvenlik önlemlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, geçici özel güvenlik bölgesi uygulamasının, milli güvenlik, kamu düzeni, suç önleme, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi kritik hedefler doğrultusunda gerçekleştirildiği vurgulandı. Valilik, bu tedbirlerin, bölgedeki vatandaşların güvenliğini sağlama ve huzur ortamını tesis etme amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, ilgili bölgelerdeki güvenlik tehditlerine karşı etkin bir mücadele yürütmek için gerekli tüm tedbirlerin titizlikle alındığına dikkat çekildi. Bu adımların, genel asayişin korunması ve bölgedeki yaşayanların güvenliğinin teminatı olarak değerlendirildiği ifade edildi.

 

ŞIRNAK VALİLİĞİNDEN DUYURU: O GEÇİCİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ!

bölgedeki güvenlik önlemlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, geçici özel güvenlik bölgesi uygulamasının, milli güvenlik, kamu düzeni, suç önleme, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi kritik hedefler doğrultusunda gerçekleşti

Şırnak Valiliği, Gabar Dağı bölgesinde geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, bu adımın hukuksal dayanaklarını 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine dayandırdı. Bu adımın, olası olumsuz durumların önceden önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla atıldığı vurgulandı.

Valilik açıklamasında, Gabar Dağı bölgesine vatandaşların can ve mal güvenliği bakımından girmelerinin yasaklandığı belirtildi. Bu yasağın, bölgedeki yasa dışı unsurlardan ve alınacak tedbirlerden vatandaşların zarar görmemesi için olduğu ifade edildi. Geçici özel güvenlik bölgesi ilanıyla birlikte alınacak önlemler ve sürece ilişkin detaylar da kamuoyuyla paylaşıldı. Bahsi geçen bölgeye seyahat etmek isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar da açıklamada yer aldı. Vatandaşların bu süreçte bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiği önemle vurgulandı.