Mutfağın en pis ekipmanları! Tahta kaşığı böyle temizleyince tüm bakterileri ölüyor

Mutfakların olmazsa olmazı olan tahta kaşıkların temizliği zorlu olurken kolay yöntemler geliştirildi. Tahta kaşıkların temizliği, hijyenik bir mutfak açısından önemli rol oynar.

Mutfağın en pis ekipmanları! Tahta kaşığı böyle temizleyince tüm bakterileri ölüyor

Tahta kaşıkları temizlemek için farklı yöntemler araştırılırken hijyenik açıdan dikkat ediliyor. Tahta kaşıkları temizlemek için en temel yöntemler belirlendi. Mutfakların her alanında olan tahta kaşıkların temizliği için tüm detaylar...

TAHTA KAŞIK TEMİZLİĞİ
-Kaşıkların üzerinde sertleşen yağ ya da kir olduğunda sıcak suyun içerisine deterjan eklenerek kaşıklar ovulur ve devamın kurularanarak temizlenir.
-Limon suyu ise olukça etkili olurken doğal temizleyici olarak kullanılır. Limon suyuyla kaşıklar ovulup ve durulanır.

tahta kaşık temizliği-Sirke, doğal dezenfektan olurken tahta kaşıkların temizliği için tercih edilir. Sirkeyle bir sünger yardımıyla kaşıklar temizlenir.
-Temizlik malzemesi olan karbonat, tahta kaşıkların temizliği için kullanılırken karbonatlı su içerisinde tahta kaşıklar bekletilerek ovalanır.
-Limon tuzu ile tahta kaşıklar ovularak temizlenir. Doğal asidik özelliğinden ötürü tuzun aşındırıcı etkisiyle temizlik yapılır.
-Uzun ömürlü olarak kullanılan tahta kaşıklar gıda güvenliği için uygun yağlama işleminde kullanılır. Bu işlem kaşığın temizlenerek bakımına yardımcı olunur.