MHP ve AK Partililerin Ülken İçin Savaşır Mısın? Anket Sonucu Şaşırttı

Optimar Araştırma Şirketi yeni bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmada ülkem için savaşa gider misin? sorusu vatandaşlara soruldu.

MHP ve AK Partililerin Ülken İçin Savaşır Mısın? Anket Sonucu Şaşırttı

Optimar Araştırma Şirketi yeni bir kamuoyu araştırması yaptı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ankette ülken için savaşır mısın sorusu soruldu ve cevapları çarpıcı oldu. Star yazarı ise AK Parti ile MHP 'lilerin cevaplarını bugün yazdı.

Star Gazetesş yazarı Esoy Dede, bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti ve MHP seçmeninin verdiği cevapları şu şekilde açıkladı:

"Vatandaşın yüzde 31’i kesinlikle savaşırım derken yüzde 33’ü biraz daha çekimser bir tonla ‘savaşırım’ demiş.. Bu iki verinin toplamı yüzde 64.. Peki ya gerisi?.. Açık söyleyeyim hayal kırıklığıdır benim için bu. Şimdi daha trajik olan tabloya geliyorum..‘Ülkem savaşa girerse ben de savaşırım’ diyenlerin sayısı MHP’ye oy verenler arasında yüzde 88, AK Parti’ye oy verenler arasında ise yüzde 80.."

İsim vermeden HDP 'ye oy verenlerin bu soruya cevap vermeyeceğini savunan yazar, 'kesinlikle savaşırım' diyenlerin oranının sadece yüzde 31 olmasına dikkatleri çekti.

MHP ile AK Parti seçimeninin bu cevaplarına şaşırdığını söyleyen Dede,"Bu iki parti seçmeninde oranın % 100 çıkması gerekiyor muydu?.. Ne değişti acaba?.. " dedi.

BU SÖZLERE CEVAP ANKETÇİDEN GELDİ

Dede 'nin bu sorusuna cevap gecikmedi. Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, Twitter 'dan bir dizi paylaşım yaptı ve "Ağustos ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmamızdaki “savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?” Sonucunu @ersoydede köşesine taşımış ve oranları düşük bulmuş, %10 hain kontenjanını düşündüğümüz zaman “savaşmam” diyen % 16 oranı da çok yüksek sayılmaz. Elbette % 100 çıkmasını bekleriz. Ancak, PKK için dağa çıkanlar da Fetö adına asker, polis, adalet kurumlarına yerleşen okullarda çocuklarımızı devşiren kanı bozukların da aramızdan çıkarıldığını unutmamak gerek. Türk Milleti kritik cevabını 15 Temmuz ‘da olduğu gibi o an gelince verir" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara