Meteorolojiden bölge bölge 'kuvvetli yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülke genelinde (Şanlıurfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden bölge bölge 'kuvvetli yağış' uyarısı

Bu yağışların Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülke genelinde (Şanlıurfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri civarında seyrederken, yurdun güneydoğusunda ise mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Uyarılar kapsamında, kuvvetli yağışların beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve tedbirli davranılması gerekmektedir. Ayrıca, güney yönlerden kuvvetli rüzgarların yaşanabileceği bölgelerde de olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.