Meteoroloji'den 10 ile korkunç uyarı! Mart ayında bu kadarı beklenmiyordu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumunu yayınladı. Meteoroloji Müdürlüğünden 10 il için sarı kod uyarısında bulundu. Perşembe gününden itibaren bütün yurtta etkisini gösterecek kar yağışı ve sağanak yağış bekleniliyor. İşte ayrıntılar.

Meteoroloji'den 10 ile korkunç uyarı! Mart ayında bu kadarı beklenmiyordu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayınladı. Bahar havasının ortaya çıkmasının beklendiği günlerde meteoroloji 10 il için sarı kod uyarısında bulundu. Buna dayanarak; Perşembe gününden itibaren yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkili olacak ve ülke genelinde sıcaklıklar düşecek.

kar

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tahminine göre bugün sıcaklıklar 5 ile 9 derece arasında düşecek.

Yayımlanan tahmin raporunda, "Bölgede havanın parçalı bulutlu olacağı, Bursa'da bu gece başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden sonra tüm bölgeye yayılacağı, yüksek kesimlerde kar, karışık yağmur ve daha çok olacağı belirtiliyor. Hava sıcaklığı 5-9 derecelik bir düşüş bekleniyor. Kuzey ve kuzeybatıdan, bazen kuzeydoğudan hafif ila orta şiddette rüzgarlar ve kuvvetli (30 ila 50 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Bursa'nın batı ve sahil kesimlerinde yarın öğle saatlerinde' denildi.

Eskişehir ve çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, bugün öğle saatlerinden itibaren yağmur başlayacak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

10 İL İÇİN SARI ALARM

Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak, Ağrı

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklar İç Anadolu ve Karadeniz'in orta kesiminde 4-6 derece kadar düşecek, Güney Marmara'da 2-4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzeyden ve güneyden, genellikle güney ve doğudan esecek, bazen orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege Denizi kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat)

YAĞIŞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesiminde Hatay, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinde sağanak yağış beklenirken, kar yağışı olan bölgelerde su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı meydana gelebilir. Bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara'nın batı yakası ve Ege Denizi kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar beklendiğinden dikkatli olunması ve olası olumsuz noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. .

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARI: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla kaplı yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli olunmalı ve tedbir alınmalıdır.

DON UYARISI

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Son tahminlere göre Niğde bölgesi genelinde çarşamba günü hafif başlaması beklenen zirai don hadisesinin perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü şiddetlenerek orta, bazen de şiddetli olarak değerlendirilebilir. "

Açıklamada, vatandaşları zirai don, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve soğuk olayları gibi olası tehlikelere karşı uyararak, olası risklere karşı tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. 19-24 Mart'ta don riskinin beklendiği kaydedildi.

kar

ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK

Eskişehir'in de aralarında bulunduğu bölgenin yüksek kesimlerinde kar ve karışık yağış bekleniyor.

Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tahminine göre hava sıcaklığı 5 ile 9 derece arasında düşecek. Yayımlanan tahmin raporunda, "Bölgede havanın parçalı bulutlu, bu geceden itibaren Bursa'dan başlayarak tüm bölgeye yayılacağı, yüksek kesimlerde ise ağırlıklı olarak yağmur, kar ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının 5 - 9 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinde Bursa'nın batı ve kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, bazen kuzeydoğu, hafif ila orta kuvvette (30 ila 50 km/sa) kuvvetli (30 ila 50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. .

Eskişehir ve bölgelerinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı ve üst kesimlerde kar yağışlı olması bekleniyor.

VAN'DA SABAH BAŞLAYAN YAĞMUR, AKŞAM KARA BIRAKTI

Van'da sabah saatlerinde başlayan yağmur akşam saatlerinde kara dönüştü. Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşınca lapa lapa yağdı ve kısa sürede her yeri beyaz bir örtüyle kapladı. Mart ayında yoğun kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar, bölgenin güzelliğinin kışın yağan kar olduğunu söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi gelen ekipler, trafikte aksama yaşanmaması için kent merkezindeki yollardaki karları temizledi.

kar

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor.

EDİRNE 6°C, 13°C

Parçalı bulutlu hava. Bu gece ve gece boyunca yağmur yağacak

İSTANBUL 7°C, 10°C

Aralıklı bulutlu hava, gece sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 5°C, 10°C

Parçalı bulutlu hava. Bu gece ve gece boyunca yağmur yağacak

KOCAELİ 7°C, 9°C

Aralıklı bulutlu hava, gece sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde sağanak ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı boyunca kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 3°C, 9°C

Öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 10°C, 16°C

Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 10°C, 15°C

Sağanak yağışlı

MUĞLA 7°C, 16°C

Parçalı bulutlu hava. Gece saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ

Öğleden sonra bölge genelinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Hatay'ın çevre kesimlerinde bol yağış bekleniyor.

ADANA 10°C, 20°C

Öğle vakti sağanak yağışlı

ANTALYA 14°C, 20°C

Öğle saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY 11°C, 17°C

Yer yer kuvvetli olması bekleniliyor.

MERSİN 13°C, 20°C

Öğle saatlerinde yağışlı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

ANKARA 3°C, 14°C

Öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 2°C, 10°C

Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 3°C, 12°C

Öğleden vakitlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SİVAS-1°C, 11°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Hava parçalı bulutlu, Sinop hariç tüm bölgede sağanak ve yağmurlu, iç kesimlerde ise kar ve kar yağışlı.

BOLU 2°C, 9°C

Yağmur ve sağanak yağışlı

KARABÜK2°C, 12°C

Yağmur ve sağanak yağışlı

SİNOP 7°C, 13°C

Parçalı bulutlu hava

ZONGULDAK 7°C, 10°C

Yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Hava parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz'in doğu kesimleri ve Ordu bölgelerinde sağanak yağışlı, iç kesimlerde ve yüksek kesimlerde ağırlıklı olarak kar ve kar yağışlı. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

AMASYA 2°C, 16°C

Parçalı bulutlu hava

SAMSUN 5°C, 13°C

Parçalı bulutlu hava

TOKAT 0°C, 15°C

Parçalı bulutlu hava

TRABZON 9°C, 12°C

Parçalı bulutlu hava. Bu gece ve gece boyunca yağmur yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Hava parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerde sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusu ile Ağrı ve Iğdır çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karla kaplı alanın yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

ERZURUM 0°C, 4°C

Aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS -2°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 2°C, 13°C

Parçalı bulutlu

VAN -1°C, 5°C

Tahminlere göre hava parçalı bulutlu, yağmur ve kar yağışlı olacak. Bu gece yağmur ve yoğun kar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Adıyaman hariç tüm bölgenin aralıklı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

DİYARBAKIR 5°C, 16°C

Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 6°C, 16°C

Öğle vakitlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 2°C, 13°C

Tahminlere göre hava parçalı ve aralıklı yağmur yağacak. Bu akşam saatlerinde zaman zaman şiddetli yağmur bekleniyor.

ŞANLIURFA 8°C, 18°C

Yağmur ve sağanak yağışlı