Meteoroloji tek tek açıkladı! Yağışlar aniden bastıracak: 17 ile sarı kodlu uyarı....

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan sağanak yağışlara karşı Meteoroloji'den yeni uyarı geldi.

Meteoroloji tek tek açıkladı! Yağışlar aniden bastıracak: 17 ile sarı kodlu uyarı....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada gök gürültülü sağanak yağış görülecek iller tek tek açıklandı. Öte yandan vatandaşlar, ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Günlük hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

İstanbul, Ankara ve Bursa'da gece yarısı saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağışların tüm gün devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan rapora göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve havanın açık geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SARI KOD

Meteroroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı kodlu uyarı yayımlayarak gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji tarafından sağanak yağış beklenen o illeri listesi şu şekilde: Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Düzce.