Marketten bu çikolatayı artık alamayacaksınız! İçinden neler çıktı neler

Kent Gıda, İsviçre'den ithal edip Türkiye'de satılan Toblerone çikolatasını geri çağırma yönünde bir karar alındığını duyurdu. KAP'a bildirilen açıklamanın içeriğinde "Toblerone Milky 100 gr ürünümüzde yabancı plastik kirliliğine neden olan münferit bir olay olduğu doğrulanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Marketten bu çikolatayı artık alamayacaksınız! İçinden neler çıktı neler

Toblerone adlı ürünü İsviçre'den ithal edip Türkiye'de satan Kent Gıda, KAP'a bir yazı gönderdi ve ürünü geri çağırma kararı aldıklarını bildirdi. Kent Gıda'nın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak tüketici güvenliği ve ürün kalitesi birinci önceliğimizdir. Bazı tüketicilerden gelen şikayetlere yanıt olarak İsviçre'deki üretim tesisiyle temasa geçtik ve kalite denetimi ve inceleme talebinde bulunduk. Kalite inceleme ve araştırma sonuçlarına göre, OOY4033553 lot numarasına sahip Toblerone Sütlü 100 gr. adlı üründe yabancı plastik kirliliğine neden olan münferit bir olayın yaşandığı doğrulandı. Kirliliğin kaynağının tespit edildiğini ve olayın bir daha yaşanmaması için ivedilikle iyileştirici tedbirlerin alındığını vurgulamak isteriz."

Toblerone çikolatasını geri çağırma

Ek açıklamada geri çağırma kararının diğer Mondelez International ya da Toblerone ürünlerini etkilemediği belirtiliyor. Kent Gıda şunları söyledi: “Bütün müşterilerimizden, bayilerimizden söz konusu parti bilgilerine sahip ürünleri geriye çağırdığımızı, imha edilmek üzere topladığımızı ve ilgili kamu kuruluşlarıyla temasa geçtiğimizi bildirmek isteriz."