Makarnanın suyu kendinden kullanışlı çıktı! O yemeklerde süt yerine onu kullanın

Makarna suyu birçok şeye faydası olduğunu biliyor muydunuz? O yemeklere süt yerine makarna suyu kullanın. Makarna suyu sadece yemeklere değil temizlik amaçlı, kişisel ürün olarak da kullanılmaktadır. İşte ayrıntılar.

Makarnanın suyu kendinden kullanışlı çıktı! O yemeklerde süt yerine onu kullanın

Makarna hem ucuz hem de lezzetli olması nedeniyle mutfakta en çok hazırlanan yiyeceklerden biridir. Makarna, çok çabuk hazırlandığı için çalışan kadınlar tarafından da hazırlanan alternatif bir yemektir. Evde hazırlanan makarna suyunu da birkaç farklı şekilde kullanabilirsiniz.

makarna

Makarna sadece un ve sudan değil aynı zamanda durum buğdayı ve irmikten de yapılan bir besindir. Makarna en doyurucu ve besleyici yiyeceklerden biridir. Ayrıca oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilen makarna her evin vazgeçilmez besinidir. Makarnanın popülerliği özellikle öğrenci evlerinde her gün pişirildiğinde arttı. Çeşitli soslar için lezzetli makarna suyunu atıp kullanmak mümkün. Yemeklere daha lezzetli bir aroma katabilir, temizlik amaçlı ve hatta kişisel hijyen ürünü olarak kullanabilirsiniz.

MAKARNA SUYUNU DEĞERLENDİRME YOLLARI

makarna

Makarnayı pişirdikten sonra lavaboya dökmek yerine pilav veya çorba yaparak yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Dilerseniz makarnanın suyunu süzdükten sonra soğutup hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayabilir veya buz küplerine dökerek daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz.

Makarna suyunu soğumaya bırakın ve daha sonra çiçekleri sulamak için kullanın. Çiçeklerinizin canlı hale geldiğini göreceksiniz.

Makarna, hızlı ekmek hamuru ve pizza hamurunda normal su yerine makarna suyunu kullanarak daha çıtır bir ekmek elde edebilirsiniz.

Hazır sos yapmak için et suyu yerine kalan makarna suyunu da kullanabilirsiniz.