Köylülerin yoğurt mayalama sırrı ortaya çıktı! Bu tekniği deneyince taş gibi tutuyor

Sulanmayan ve taş gibi yoğurt tarifi mümkün. Yoğurt tarifi nasıl yapılır? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Köylülerin yoğurt mayalama sırrı ortaya çıktı! Bu tekniği deneyince taş gibi tutuyor

Yoğurt mayalamada dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalar nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

SULANMAYAN TAŞ GİBİ YOĞURT TARİFİ!

Evde yoğurt mayalaması yapılmaktadır. Ekonomik olması yanında sağlıklı da olmaktadır. Probiyotik bakteri çoğalması ardından sindirim sistemine fayda sağlamaktadır.yoğurt

Evde yoğurt mayalama sindirim sistemi düzenlenmesi, bağışıklık güçlenmesine katkı sağlar. Kalsiyum, protein alımını sağlar. Yoğurt mayalamada uygun sıcaklık önemlidir. Evde yapılan yoğurt daha sağlıklı ve taze olacaktır.

Yoğurt mayalama tarifi

2-3 L organik tam yağlı süt (kutu sütler tutma oranı çok azdır.)

3-4 yemek kaşığı ev yapımı canlı bakteri bulunan mayalı yoğurt

Biraz tuz ekşimemesi için eklenebilir.

Biraz şeker hızlı mayalanması için tercihe bağlı eklenebilir.

Süt tencerede kısık ateşte kaynatılır. Koyu bir süt elde edilir. Biraz beklemesinin ardından hafif kaynamış olan süt mayalama işlemi için uygundur. Eğer çok sıcak ya da soğuk olursa mayalama olmaz. Sofrada bulunan atlık üzerine temiz masa örtüsü dörde katlanarak serilerek tencere yerleştirilir. Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı mayalanmış yoğurt alalım. 3-4 yemek kaşığı süt ekleyelim. Tencereye aktaralım. Kapağı kapatılarak sıcaklığın korunması sağlanır. 4-6 saat mayalama işlemi için kendi haline bırakılır. Mayısalanması ardından soğuması için buzdolabına yerleştirilir. Soğumuş olan yoğurdunuz yemek için hazır. Yoğurdunuzun daha katı yapıda olmasını isterseniz kağıt havluyu az ıslatıp sıkalım. Yoğurdun üzerine yerleştirelim. Bu işlemi yapmanız durumunda süzülmüş yoğurt elde edeceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun.