Kombiyi az yakarak evi cayır cayır ısıtmanın pratik yolu! Faturayı yarı yarıya düşürecek

Doğalgaz faturaları artık kabusunuz olmasın! Tüm detaylar haberimizde.

Kombiyi az yakarak evi cayır cayır ısıtmanın pratik yolu! Faturayı yarı yarıya düşürecek

Bu basit yöntemleri uygulayarak doğalgaz faturalarınızı yarı yarıya indirebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOĞALGAZ FATURALARI ARTIK KABUSUNUZ OLMAYACAK

Evinizin daha iyi ısınmasını ve doğalgaz faturalarınızın düşük gelmesini istiyorsanız bu haber tam size göre! Enerji yoksulluğu ile mücadele eden End Fuel Poverty Coalition isimli kuruluş geçtiğimiz sene İngiltere'de soğuk evlerin sebep olduğu 5 bin ölüm gerçekleştiğini söylüyor. Vakfın sorumlularından Katy King ucuz veya ücretsiz yöntemlerin bazılarıyla ilgili vatandaşların bilgisi olmadığını dile getiriyor. Geçtiğimiz sene insanların petek arkalarına folyo uygulamak ya da pencerelere cam filmi ekleme gibi yöntemlerle tasarrufları kilovat saat cinsinden paylaşıldı. Tipik bir İngiliz evinde enerji tüketiminde yapılan değişikliklerle birlikte kombinin peteğe gönderdiği suyun sıcaklığı 60 dereceye düşürmek senede 43 sterlin tasarruf sağlatıyor. Kombi su sıcaklığının daha fazla düşürülmesi tasarrufun artacağı anlamına geliyor. Cam filmler de evlerde 40 sterlin tasarruf sağlıyor. 2023 senesi sonbahar mevsiminde İngiltere'deki enerji maliyetlerine göre yapılan hesaplamalara göre faturalardan tasarruf sağlamak epey kolay. 

doğalgaz faturalarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz

ABD Enerji Bakanlığı ise pencerelerden geçen ısının binaları ısıtmak ve soğutmak için kullanılan enerjinin yüzde 25-30'unu oluşturduğunu söylüyor. Nesta araştırmalarına göre peteklerde kullanılan folyo desteği ise çok büyük bir değişim sağlamıyor. Bu durum yalnızca gaz ya da yakıt bazlı ısıtma sistemlerinde işe yarıyor. Eğer termostatınızı 20 dereceden 19 dereceye indirirseniz 100 sterlinden fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. Peteklerin havasını almak gibi bakımlar da ısınmayı daha iyi hale getiriyor ve tasarruf etmenizi sağlıyor. Sürdürülebilir Enerji Merkezi yakıt yoksulluğu danışmanı Elliot Clark duşta ne kadar zaman geçirdiğinizin de doğalgaz faturalarına yansıdığını söylüyor. Eğer suyun elektrikle ısıtıldığı bir evde yaşıyorsanız 10 dakikalık bir duş 50 peni olarak hesaplanıyor. Tek başına düşünüldüğü zaman büyük bir miktar olmayan bu tutar üç kişilik bir ailede bir sene olarak hesaplandığında 550 sterlin olarak hesaplanıyor. Duşunuzu dört dakikaya düşürürseniz bu tutarların yarıdan fazlasını düşürebilirsiniz.