Kokusuz, bulaşıksız airfryer ile hamsi kızartması! Hem sağlıklı hem pratik

Son zamanlarda hemen hemen her mutfakta görülen Airfryer ile sağlıklı pişirme tekniklerini kullanarak lezzetli yemekler hazırlarken yağ tüketimini de azaltabilirsiniz. Kokusuz, bulaşıksız airfryer ile hamsi kızartması yapmak istiyorsanız işte size adım adım bir tarif...

Kokusuz, bulaşıksız airfryer ile hamsi kızartması! Hem sağlıklı hem pratik

Malzemeler:

- Temizlenmiş hamsi

- Un

- Tuz

- Karabiber

- Limon dilimleri

airfryer ile hamsi kızartmas

Yapılışı:

1. Adım: Air fritöz tepsisine kalın olmak kaydıyla un yayarak başlayın. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

2. Adım: 2: Yıkanmış hamsileri hazırlanan un karışımına batırın. Hamsinin her yerinin un ve baharat karışımına bulanmasına dikkat edin.

3. Adım: Hazırlanan hamsileri airfryer tepsisine sıralı bir şekilde dizin. Hamsileri birbirine değmeyecek şekilde dizin. Bu sayede hamsilerin her yeri eşit şekilde kızartılacaktır.

4. Adım: Airfryer'ı kullanma kılavuzunda belirtilen ayara getirin ve hamsileri kızartmaya başlayın. Genellikle 180 derecede 15 ila 20 dakika kadar kızartmak yeterlidir. Ancak bazı airfryer modelleri saat ve sıcaklık ayarlarını değiştirmenize olanak tanır.

5. Adım: Hamsiler altın sarısı renk alınca fritözü kapatıp tepsiden çıkarın. Limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapın.

Airfryer'da hamsi kızartmak çok kolaydır. Dilerseniz sebze yanında servis edebilir, dilerseniz maydanozla tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!