Kıyıdan köşeden çıkan güvelerden sonsuza kadar kurtulmanın formülü! Bir daha evinize yaklaşamayacaklar

Sizin de evinizde güve var ve bir türlü evinizden uzaklaştıramıyor musunuz? İşte sizi güvelerden kurtaracak o yöntemler. Detaylar haberimizde.

Kıyıdan köşeden çıkan güvelerden sonsuza kadar kurtulmanın formülü! Bir daha evinize yaklaşamayacaklar

Evdeki güvelerle uğraşmak çoğu ev sahibi için sinir bozucu bir durumdur. Özellikle kuru gıdalara yerleşerek çoğalması kıyafet dolabınıza kadar girmesi mümkün.  Panik yapmayın, evdeki güveleri ortadan kaldırmanın bazı etkili yolları vardır. İşte güveleri evden uzaklaştırmak için bazı ipuçları;temizlik

1. Düzen ve Temizlik Şart:  Evdeki güvelerle mücadele etmenin en etkili yollarından biri temizlik ve düzeni korumaktır. Yiyecek atıklarını ve nefis kokuları ortadan kaldırmak güve yemlerinin sayısını azaltabilir.

temizlik

2. Lavanta Esansı: Güveler lavanta kokusundan hoşlanmıyorlar. Lavanta kokusu güveleri uzaklaştırmak için etkili bir yöntem. Dolaplara lavanta kokulu torbalar asmak güve istilasını önlemeye yardımcı olabilir.

temizlik

3. Elma sirkesi: Sprey şişesindeki elma sirkesi evdeki yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir. Elma sirkesinin kokusu güveleri uzak tutar.

temizlik

4. Buzdolabının Temizlene Dikkat: Buzdolabının düzenli olarak temizlenmesi ve içindeki yiyeceklerin kontrol edilmesi güve istilasının önlenmesine yardımcı olabilir.

böcek

5. Kapalı Saklama Kutuları: Kuruyemiş ve tahıl gibi yiyecekleri açıkta bırakırsanız yiyeceklerin içine güveler girecek ve çoğalacaktır. Bu durumun önüne geçmek için ağzı kapalı saklama kutuları kullanmak güve istilasını önlemeye yardımcı olabilir.

böcek

BİLİNMESİ GEREKEN DİĞER İPUÇLARI

Kurutulmuş gıdaların saklandığı dolapları veya kilerleri tamamen boşaltın ve ardından bu alanı iyice temizleyin. Güve, güve yumurtası veya larva olmadığından emin olmak için çıkarılan yiyecekleri dikkatlice inceleyin. Güveler tarafından yenmiş herhangi bir yiyecek varsa, bunları sızdırmaz bir çöp kutusuna atın. Bu çöpü aynı gün evden uzaklaştırmayı unutmayın.

Dolaplardan çıkarılan yiyeceklerin ambalajlarını dikkatlice temizleyin. Güve larvaları ambalajdaki oyuklara veya boşluklara yuva yapabilir.

Mutfak dolaplarını ve rafları elektrikli süpürge ve bezlerle iyice temizleyin. Genel bir temizlikten sonra, yiyeceklerin saklandığı tüm dolapları sirkeye batırılmış bir bezle iyice silin.

Yiyeceklerin saklandığı dolaplara lavanta, biberiye, defne yaprağı ve karanfil karışımı pamuklu bir bez yerleştirilerek güve yuvalanması önlenebilir. Bu bitkilerin yaydığı kokular güveleri uzak tutar.böcek

Yeni gıda ambalajlarını iyice dezenfekte etmeden raflarda veya dolaplarda bırakmayın. Bu şekilde yeni ambalajın da eski ambalaj kadar temiz olduğundan emin olabilirsiniz.

Kuru gıda ambalajları genellikle uzun süreli depolama için uygun değildir. Ayrıca bu ince, dayanıksız ambalajlar kolayca delinebilir ve hava girmesine izin verebilir. Bu nedenle, pirinç ve un gibi gıdaların saklanması için hava geçirmez şekilde kapatılmış kavanozların kullanılması genellikle daha iyidir. Kavanoz kullanıldığında, güve istilasıyla karşılaşılsa bile kavanozun dışına çıkamaz, böylece güvelerin yayılması ilk etapta önlenmiş olur.